Κόσμος

2019 σε εικόνες: 12 φωτογραφίες, 12 μήνες, 12 χώρες

Στην εκπνοή του 2019, το πρακτορείο Aljazeera πραγματοποιεί μια αναδρομή στα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το έτος που φεύγει, από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία έως τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Δώδεκα μήνες, μέσα σε 12 φωτογραφίες από 12 χώρες.

Μια αγελάδα διασώθηκε μετά την κατάρρευση ενός φράγματος που ανήκει στην βραζιλιάνικη εταιρεία εξόρυξης Vale SA Brumadinho, 29 Ιανουαρίου 2019.

 

Η Fatima Ibrahim Hadi, 12 ετών, υποσιτισμένη ζυγίζει μόλις 10 κιλά, κάθεται σε κρεβάτι σε κλινική στην επαρχία Aslam, στη βορειοδυτική επαρχία Hajjah της Υεμένης, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

 

Η Enia Joaquin Luis, 11 ετών, ξυπνάει δίπλα στην αδελφή της Luisa, 6 ετών, κάτω από πλαστικά φύλλα, τα οποία προστατεύουν από τη βροχή καθώς μένουν σε καταφύγιο στις εκτάσεις του δακτυλίου στο Buzi της Μοζαμβίκης, στις 23 Μαρτίου 2019. Δημιουργήθηκε μετά το Cyclone Idai στο Μοχάμπικ στις 14 Μαρτίου 2019, πλημμυρίζοντας χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Έξι εβδομάδες αργότερα, η χώρα χτυπήθηκε από μια δεύτερη θύελλα, τον Κύκλωον Κένεθ, που έγινε ο ισχυρότερος κυκλώνας που έπληξε ποτέ την αφρικανική ήπειρο.

 

Ένας Σουδανός διαδηλωτής που φορά μια μάσκα Guy Fawkes κυματίζει μια εθνική σημαία έξω από την ένωση υπουργείου άμυνας στο Χαρτούμ, Σουδάν, 24 Απριλίου 2019.

 

Οι παλαιστινιακές οικογένειες τρώνε δίπλα σε ένα κτίριο που καταστράφηκε σε πρόσφατες αντιπαραθέσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 18 Μαΐου 2019 κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού νηστείου του Ραμαζανιού.

 

Τα σώματα του μετανάστη Σαλβαδόρ Oscar Alberto Martinez Ramirez και της 23χρονης κόρης του Valeria βρίσκονται στον ποταμό Rio Bravo στον Matamoros, στην πολιτεία Tamaulipas, στο Μεξικό, στις 24 Ιουνίου 2019. Ο Ramirez προσπαθούσε να πάρει το παιδί του στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή. Η σύζυγός του, Τάνια Βανέσα Αβάλος, επέζησε μετά τη διάσωση από φίλο, σύμφωνα με τη μητέρα της.

 

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου αντιδρούν αφού η Αλγερία κέρδισε τον ημιτελικό αγώνα ποδοσφαίρου εναντίον της Νιγηρίας στο Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών 2019 στο Αλγέρι της Αλγερίας στις 14 Ιουλίου 2019.

 

Διαδηλωτές που φορούν μάσκες και γάντια αντιμετωπίζουν αστυνομικούς σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την αντικατάσταση του νομοσχεδίου στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας στις 11 Αυγούστου 2019.

 

Οι πυροσβέστες από το στρατό της Βολιβίας περιπολούν περιοχή όπου οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τεράστιες δασικές εκτάσεις στο Rancho Grande στο Robore της Βολιβίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Ένας αποκρυφισμένος άνθρωπος του Κασμίρ με το κεφάλι του τυλιγμένο σε συρματόπλεγμα παρακολουθεί διαμαρτυρία μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Σριναγκάρ στις 11 Οκτωβρίου 2019. Η διαδήλωση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του κλειδώματος που ακολούθησε την κατάργηση της ιδιαίτερης συνταγματικής κατάστασης του Κασμίρ από την ινδική κυβέρνηση.

 


Μια γυναίκα ποζάρει για μια φωτογραφία κοντά σε γκράφιτι με το αραβικό σύνθημα: “Αυτές είναι οι γυναίκες μας” κατά τη διάρκεια συνεχιζόμενων διαμαρτυριών κοντά στην πλατεία Tahrir στη Βαγδάτη, Ιράκ, 7 Νοεμβρίου 2019.
Ένας άντρας πίνει κόκα κόλα την στιγμή που ένας αστυνομικός εκδιώκει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης της Χιλής στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το