Τοπικά

Το 2019 η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου Λάρισας με παράκαμψη της Νέας Ιωνίας

Από τη συνάντηση του κ.Θ. Βούρδα (αριστερά) με τον προϊστάμενο του ΟΣΕ Βόλου Γ. Αντωνιάδη

Το 2019 θα ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Βόλου-Λάρισας, το οποίο θα συνδυαστεί με σημαντική παρέμβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βόλου, καθώς η ΕΡΓΟΣΕ προωθεί την παράκαμψη της Νέας Ιωνίας ώστε η γραμμή να εξυπηρετεί τη Βιομηχανική Περιοχή.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν σήμερα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βόλο και μετά από συνάντηση που είχε με τον τεχνικό προϊστάμενο του ΟΣΕ Γιάννη Αντωνιάδη.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, η ΤΡΕΝΟΣΕ προωθεί τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού, σε μήκος 9 χιλιομέτρων, ώστε η γραμμή να μην διέρχεται από τη Νέα Ιωνία, αλλά μέσα από την Α΄Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, για την εξυπηρέτηση των βιομηχανιών. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται πέντε συνολικά ισόπεδες διαβάσεις στη Νέα Ιωνία. Για την υλοποίηση του σχεδιασμού, ωστόσο, απαιτούνται μικρές απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Α΄ ΒΙ.ΠΕ., ενώ ο κ. Βούρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και απευθείας αγοράς των αναγκαίων εκτάσεων, με μικρό τίμημα, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα του έργου της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και συνεργασία.
Ο κ. Βούρδας επανέλαβε ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία του, ώστε εντός του 2016 να ακολουθήσει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Στις αρχές του 2017 εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2019.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το