Κατηγορίες: Τοπικά

Ακόμη περιμένουν την αποζημίωση στην Σκόπελο “Θ”

Την πολυπόθητη αποζημίωση, προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν μέρος της μεγάλης ζημιάς που υπέστησαν, περιμένουν ακόμη επαγγελματίες και οικογένειες στη Σκόπελο, τέσσερις μήνες μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη το νησί από την θεομηνία.
Μπορεί τη Σκόπελο να την επισκέφθηκε ακόμη και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ώστε να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών και να δόθηκαν οι σχετικές υποσχέσεις από τον ίδιο αλλά και τους συναρμόδιους υπουργούς που μετέβηκαν επίσης εκεί, ωστόσο οι κάτοικοι βρίσκονται ακόμη σε αναμονή και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αν και δεν είναι εύκολο.
Μέχρι στιγμής οικονομική ενίσχυση, γύρω στα 550 ευρώ, έλαβαν μόνο κάποιες ελάχιστες οικογένειες που λόγω της νεροποντής, ξεσπιτώθηκαν για λίγες ημέρες, αφού οι ζημιές στα σπίτια τους ήταν πολύ μεγάλες. Επίσης και ο Δήμος έλαβε δύο εκατομμύρια ευρώ από τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζει ως συνολική ζημιά στις δημόσιες υποδομές, όπως δρόμους, προβλήτες και άλλα, για να κάνει επισκευές.
«Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες αλλά και εκατοντάδες νοικοκυριά που υπέστησαν ζημιές, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία στο πλαίσιο της αποζημίωσης και παρά τις υποσχέσεις που έχουν πάρει» τόνισε ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης και πρόσθεσε πως έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη θεομηνία που έπληξε το νησί μας και ο κόσμος ακόμη περιμένει να αποζημιωθεί. Μάλιστα πληροφορούμαστε πως το όλο θέμα καθυστερεί στην μία υπογραφή που πρέπει να βάλει ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών, ώστε να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των πληγεισών περιοχών. Οι υπόλοιποι συναρμόδιοι υπουργοί έχουν ήδη υπογράψει. Εμείς είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Αλεξιάδη, ώστε να προωθήσει το ζήτημα».
Ο κ. Βασιλούδης πρόσθεσε πως από τα δύο εκατομμύρια ευρώ που έλαβε ο Δήμος, το ένα θα αξιοποιηθεί για την αποκατάσταση της προβλήτα στο λιμάνι, όπου βέβαια θα προηγηθεί σχετική μελέτη. Και φαίνεται αυτό το ποσό να καλύπτει την σχετική ανάγκη αποκατάστασης. Το άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ αφορά την επιδιόρθωση ζημιών σε υποδομές, όπως αγροτικούς δρόμους, επαρχιακό οδικό δίκτυο, προσβάσεις στις παραλίες και άλλες περιπτώσεις. Αλλά θα χρειαστούμε και άλλους αντίστοιχους πόρους».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άνετος και στο “Κιούπι” ο Ολυμπιακός 7-0 την Ακρόπολη

Άνετος ήταν στο "Κιούπι" ο Ολυμπιακός και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ακρόπολη για…

10 Δεκεμβρίου 2023

Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες: «Είμαι εθισμένος στην πορνογραφία», είπε όταν συνελήφθη

Κρυφές κάμερες σε γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού του είχε βάλει καταστηματάρχης που συνελήφθη στα Βριλήσσια.…

10 Δεκεμβρίου 2023

Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η 17χρονη που υπέστη ανακοπή καρδιάς στην Κρήτη, όπου είχε…

10 Δεκεμβρίου 2023

Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη κακοκαιρία ο κρατικός μηχανισμός – Σύσκεψη σε περίπτωση χιονοπτώσεων

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στις 09:30 στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του «καθοδηγητή» των επεισοδίων – Φορούσε full face λέει ο 18χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και συνέλαβε τον 18χρονο δράστη της δολοφονικής επίθεσης…

10 Δεκεμβρίου 2023

Πορεία διαμαρτυρίας – «Να συλληφθούν οι δράστες που κακοποίησαν το χάσκι»

Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά την υπόθεση της…

10 Δεκεμβρίου 2023