Τοπικά

Μαθητές του Γυμνασίου Μηλεών ερευνούν την ιστορία του τόπου τους “Θ”

ginmasio milies

Το Γυμνάσιο Μηλεών στο πλαίσιο της υλοποίησης Προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2015-16 συμμετέχει στο πρόγραμμα: «Τοπική ιστορία – Πολιτιστική Παράδοση και Κληρονομιά» με στόχο οι μαθητές να έρθουν ακόμη πιο κοντά στην πλούσια ιστορία του τόπου τους, ο οποίος έχει αναδείξει πολύ σημαντικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την εξέλιξη του νεοελληνικού έθνους.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αυτό είναι αφιερωμένο στον εμπνευστή και εκφραστή της  Πολιτιστικής κληρονομιάς και Παράδοσης, τον Άνθιμο Γαζή, του οποίου οι Μηλιές είναι η γενέτειρά του.

Με τη συλλογή στοιχείων οι μαθητές θα μάθουν για τη ζωή, το έργο του, την προσφορά στον τόπο του και τη Βιέννη και τη μεγάλη του συμβολή στην επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα συγκεντρώσουν πληροφορίες και θα επισκεφτούν χώρους όπως τη Βιβλιοθήκη (Ψυχής Άκος), το Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Μηλεών, την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Η πολιτιστική παράδοση του τόπου θα εκφραστεί με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και χορούς του τόπου, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα ίδια τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του Γυμνασίου Μηλεών κ. Γιώργος Χάρλας «στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου μας, οι οποίοι παράλληλα εκπροσωπούν τη χορωδία του σχολείου μας, καθώς και τα τμήματα παραδοσιακών χορών».

Οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς αντιλαμβάνονται, πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν σημαντικές πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια έχουν υλοποιηθεί ενδιαφέροντα προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη αύξηση του μαθητικού δυναμικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το