Τοπικά

175 μαθητές διαγωνίστηκαν προχθές στα μαθηματικά “Θ”

1o gimnasio

Πάνω από 150 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας διαγωνίστηκαν προχθές στη δεύτερη φάση αφενός του πανελλήνιου διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας «Ευκλείδης, αφετέρου του τοπικού διαγωνισμού που αφορά στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε τρία εξεταστικά κέντρα, στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, στο Γυμνάσιο Αλμυρού και στη Σκόπελο για τους μαθητές των Βορείων Σποράδων.
Και φέτος το ενδιαφέρον από τη Μαγνησία για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς είναι πολύ μεγάλο, πιο έντονο μάλιστα από πέρυσι, στοιχείο που αποδεικνύει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της μαθηματικής εταιρείας, αλλά και τους μαθηματικούς στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.
Έτσι αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι συμμετείχαν στους διαγωνισμούς 500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και φέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 700.
Το μέλος της εξεταστικής επιτροπής του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας κ. Σπύρος Δημόπουλος ανέφερε πως προχθές Σάββατο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Μαθηματικής Εταιρείας «Ευκλείδης», όπου συμμετείχαν 82 μαθητές των Β’ και Γ’ Τάξεων Γυμνασίων και όλων των Τάξεων Λυκείου. Όσοι μαθητές πετύχουν, θα περάσουν στην τρίτη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού, τον «Αρχιμήδη» που είναι και η τελευταία φάση, αφού οι νικητές εκεί θα αποτελέσουν την εθνική μαθηματική ολυμπιακή ομάδα μαθητών. Ο διαγωνισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.
Αναφερόμενος στα θέματα της προχθεσινής ημέρας υπογράμμισε πως ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και μπορούν να χαρακτηριστούν πιο δύσκολα από πέρυσι.
Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως πραγματοποιήθηκε προχθές και ο 5ος τοπικός διαγωνισμός για τους μαθητές της Α’ Τάξης Γυμνασίου, όπου συμμετείχαν 93 μαθητές και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου σε δέκα ημέρες.
Και για τους δύο διαγωνισμούς οι μαθητές προετοιμάστηκαν συστηματικά από τους μαθηματικούς με τα μαθήματα να διεξάγονται Σάββατο
Το Μάρτιο θα γίνει ο διαγωνισμός για τους μαθητές των δύο τελευταίων Τάξεων Δημοτικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το