Κόσμος

Εταιρεία στις ΗΠΑ απολύει μουσουλμάνους -Δεν τους επιτρέπει να προσεύχονται

ariens708

Δεκάδες μουσουλμάνοι κινδυνεύουν με απόλυση στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έπειτα από την απόφαση εταιρείας ηλεκτρισμού να απαγορεύσει τα δύο 5λεπτα διαλείμματα της ημέρας για την προσευχή τους.

Μια εταιρεία ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ αποφάσισε να αλλάξει τους εσωτερικούς κανονισμούς της, οι οποίοι μέχρι πρότινος επέτρεπαν στους Μουσουλμάνους υπάλληλους να διακόπτουν την εργασία τους δύο φορές την ημέρα προκειμένου να προσευχηθούν.

Δέκα από τους 53 υπαλλήλους, δέχθηκαν την αλλαγή και πλέον θα προσεύχονται μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για φαγητό ενώ οι υπόλοιποι 43 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WBAY-TV, δεν θα δεχθούν τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Η εταιρεία Ariens βρέθηκε στον κυκλώνα της κριτικής από το Συμβούλιο αμερικανικών-ισλαμιστικών Σχέσεων, το οποίο ζήτησε εγγράφως να αρθεί το νέο μέτρο ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας «κρύφτηκε» πίσω από την απόφαση διευκρινίζοντας πως το μέτρο δεν έχει να κάνει μόνο για τους Μουσουλμάνους αλλά για όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων εργαζομένων τόνισε πως η προσευχή δεν μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές, τονίζοντας πως αυτό το μέτρο είναι ουσιαστικά μια ώθηση προς την απόλυση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το