Τοπικά

«Ραντεβού» με μπλόκο στις Μικροθήβες δίνουν οι αγρότες για τις 20 Γενάρη “Θ”

trakter

Θερμό αναμένεται το επόμενο διάστημα, με τους αγρότες να παίρνουν θέσεις μάχης και να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Την Τετάρτη στόχος είναι να κλείσουν οι Μικροθήβες με ενιαίο μέτωπο αγροτών από τον Αλμυρό , το Πήλιο και το Βελεστίνο, αλλά και αγρότες των Φαρσάλων.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αποφάσισε η αρχή να γίνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με μπλόκα που θα στηθούν σε καίρια σημεία, όπως εθνικές και κεντρικές οδούς, λιμάνια, και αεροδρόμια και οι αγρότες του Αλμυρού ήδη αποφάσισαν τις κινήσεις τους.

Χθες 60 τρακτέρ με αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώθηκαν στη θέση Πλατάνια στον Αλμυρό και όπως σημείωσε ο κ. Χρήστος Πάντζιος σήμερα αναμένεται τα μηχανήματα να αυξηθούν σε 100.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Αλμυρού έχουν αποφασίσει να έρθουν σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους σε Βελεστίνο και Πήλιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο στις Μικροθήβες, με αποκλεισμό του κόμβου.

Οι αγρότες δεν δείχνουν να φοβούνται την αστυνομία και τις αντιδράσεις της Κυβέρνησης.

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες σε ενδεχόμενο μπλόκο της αστυνομίας στα τρακτέρ, πριν αυτά βγούνε στην εθνική, επισημαίνουν πως η αστυνομία δεν θα μπορέσει να μπλοκάρει τις στρατιές των μηχανημάτων.

Στο Αερινό οι αγρότες δεν έχουν αποφασίσει την ημέρα που θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο. Συνομιλούν με τους αγρότες του Αλμυρού, αλλά προσανατολίζονται να βγάλουν τα τρακτέρ στο δρόμο την Τετάρτη. Διαφάνηκε πως Αλμυρός και Αερινό δεν βρίσκονται ακόμη σε απόλυτη συνεννόηση,  με τον κ. Αγγελή από το Αερινό να επισημαίνει πως η συνέλευση του μπλοκου που θα στηθεί, θα κληθεί να αποφασίσει για τη μεταφορά στις Μικροθήβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση των αγροτών είναι από την πρώτη στιγμή να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση. Δεν είναι στις προθέσεις τους να παραμείνουν για καιρό στους δρόμους, κουνώντας μαντήλι στα διερχόμενα αυτοκίνητα και ήδη έχουν σχεδιάσει τη στρατηγική τους, αν εμποδιστούν από την αστυνομία να βρούνε άλλον τρόπο ή άλλα σημεία επί της ΠΑΘΕ, διακοπής της κυκλοφορίας.

Επόμενος σταθμός θα είναι το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι αγρότες στις 28/1 στη Θεσσαλονίκη, κατά τα εγκαίνια της Agrotica, ενώ στη συνέχεια δεν αποκλείεται και νέα κάθοδος στην Αθήνα.

Τι ζητούν:

Οι αγρότες ζητούν:

«Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους. Ζητάμε τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του. Επιμένουμε στα αιτήματα που είχαμε παραδώσει στην κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11/2015 (Φορολογικό, ρύθμιση χρεών, απόδοση επιδοτήσεων κ.λ.π.) όπως και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας. Συμφωνήσαμε ακόμη να επιδιωχθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών στρωμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενημέρωση και πιθανό συντονισμό του αγώνα.. Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη. Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το