Ελλάδα

Γιώργος Μηλιώτης: Ο Ελληνας υποψήφιος για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας

miller708

Μετα απο τόσα χρόνια συμμετοχής και βραβεία στα Όσκαρ, αισθάνεται ιδιαίτερα βολικά, στη σημαντική γιορτή του κινηματογράφου.

Ο ελληνικής καταγωγής ομογενής από την Αυστραλία Γιώργος Μιλιώτης ή George Miller, είναι και πάλι υποψήφιος στα φετινά Όσκαρ.

Συμμετέχει στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Mad Max: Fury Road».

Ο Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, δημιουργός της τριλογίας του «Mad Max» (1979, 1981, 1985) είναι ο άνθρωπος πίσω απο το animation «Happy Feet».
Ο ομογενής σκηνοθέτης, κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων για το «Happy Feet», ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές στο παρελθόν, το 1993 για το σενάριο της ταινίας «Lorenzo’s Oil» και το 1996 για την ταινία «Babe» στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και σεναρίου. Για την ταινία «Babe» είχε κερδίσει Όσκαρ καλύτερης παραγωγής.

Ο Γιώργος Μηλιώτης γεννήθηκε το 1945 στην Αυστραλία. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες. Ο πατέρα του Δημήτρης ήταν από τα Κύθηρα και η μητέρα του Άντζελα, ελληνικής καταγωγής από την Ανατολία.
Το όνειρο του ήταν να γίνει γιατρός, τελικά τον κέρδισε η μεγάλη οθόνη.

Σε πολλές συνεντεύξεις του ο Γιώργος Μηλιώτης δεν παραλείπει να δηλώνει πως, το γεγονός ότι είναι ελληνικής καταγωγής, τον βοήθησε να διακριθεί στον κινηματογράφο. «Οι Έλληνες είναι παραμυθάδες και φοβεροί στην επικοινωνία» συνηθίζει να λέει. «Ο κινηματογράφος είναι ένα παραμύθι, μια ιστορία που μεταφέρεται στην οθόνη. Κάθε φορά που πάω στην Ελλάδα, ειδικά στο νησί μου, ακούω καταπληκτικές ιστορίες».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το