Ελλάδα

ΠΑΝΔΟΙΚΟ: “Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα να δέχεται επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον”

skouries

Σύμφωνο με την επιβολή προστίμων στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα να ανέχεται επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον.
Στη ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) παρακολουθεί εδώ και καιρό το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που συντελείται στις Σκουριές από την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ». Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ έχει διαπιστώσει, η ίδια, την καταστροφή αυτή σε περυσινή της επίσκεψή της στην περιοχή. Οι παρανομίες της εταιρείας είναι διαπιστωμένες και από τα πιο υπεύθυνα κρατικά όργανα, τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.
Η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάγκη από επενδύσεις, αλλά δεν είναι τριτοκοσμική χώρα για να ανέχεται τις καταστροφικές πολιτικές για το περιβάλλον του οποιοδήποτε επενδυτή. Σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε μια εταιρεία να παρανομεί ασύστολα με την ανοχή, δυστυχώς, των προηγουμένων Κυβερνήσεων.
Οι εκβιασμοί της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και την πολιτεία θα πρέπει να προβληματίσουν τους πρώτους για την πολιτική του σκουπιδοτενεκέ που τους επιφυλάσσει η εταιρεία, την οποία μέχρι σήμερα άκριτα υποστηρίζουν.
Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ θεωρεί ότι η υπεράσπιση του περιβάλλοντος στη Χαλκιδική είναι προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων. Εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία τους. Για τα δύο αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου εκπτώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το