Κόσμος

Γερμανία: Σχεδίασαν επίθεση εναντίον προσφύγων

A man plays with a child as migrants wait to cross the border into Spielfeld in Austria from the village of Sentilj

Τέσσερις Γερμανοί που ανήκουν σε μια οργάνωση της άκρας δεξιάς την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι υποκίνησαν μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον μιας εστίας φιλοξενίας προσφύγων, παραπέμφθηκαν σε δίκη, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι τέσσερις ύποπτοι, τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 23 ως 57 ετών, φέρονται να δημιούργησαν έναν «τρομοκρατικό πυρήνα τον Ιανουάριο του 2015 το αργότερο», με την ονομασία Oldschool Society (OSS).
Στην πρώτη συνάντησή του, τον Νοέμβριο του 2014, το κουαρτέτο αυτό είχε αναφερθεί στην «κατασκευή εκρηκτικών» αλλά και «σε επιθέσεις εναντίον σαλαφιστών και αιτούντων άσυλο».

Τα τέσσερα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν την 6η Μαΐου 2015 ενώ ετοιμάζονταν, μαζί με άλλα μέλη του πυρήνα, να διαπράξουν το πρώτο κακούργημά τους, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Σχεδίαζαν μια «επίθεση με εκρηκτικά εναντίον μιας εστίας φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που βρίσκεται στην περιοχή της Μπόρνα», μιας πόλης στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας, στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία.

Στις αρχές Μαΐου οι δύο από τους κατηγορούμενους, η Ντενίζ Βανέσα Γκ. και ο Μάρκους Β. είχαν αγοράσει στην Τσεχία εκρηκτικές και πυροτεχνικές ύλες, για να κατασκευάσουν βόμβες τις οποίες θα ενίσχυαν με καρφιά και θραύσματα ή καύσιμες ύλες.

Στη Γερμανία καταγράφεται τους τελευταίους μήνες αναζωπύρωση των κρουσμάτων βίας εναντίον μεταναστών και αιτούντων άσυλο, καθώς η χώρα υποδέχθηκε 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες πέρυσι. Εμπρησμοί εστιών φιλοξενίας προσφύγων, κακοποίηση αιτούντων άσυλο: η κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ καταγγέλλει τις επιθέσεις μίσους που αποτελούν «όνειδος» για τη χώρα, όπως τονίζει.

Οι πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον γυναικών, περιλαμβανομένων πολλών σεξουαλικών παρενοχλήσεων, που καταγγέλθηκαν στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποδόθηκαν από την αστυνομία σε μετανάστες, κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής, και ήγειραν φόβους περί ενός νέου κύματος ξενοφοβίας και ρατσιστικών ενεργειών. Πολλοί ξένοι υπέστησαν επιθέσεις και ξυλοδαρμούς στην Κολονία μετά τα βίαια επεισόδια που σκανδάλισαν τη Γερμανία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το