Παραπολιτικά

Το αίσχος της πλατείας του Αγίου Νικολάου και η σιωπή της εκκλησίας

Φιλοξενούμε το σχόλιο του Απόστολου Στραγαλινού για την ασχήμια που επικρατεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Εμείς συμπληρώνουμε στο σχόλιο ότι η εκκλησία σιωπά προκλητικά σε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης, με τις κατασκευές παντός είδους να την έχουν καταστήσει τσαντίρι.

“Δεκατρείς μέρες μετά από την Πρωτοχρονιά αρκεί μια βόλτα από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στο κέντρο του Βόλου για να αντιληφθεί κανείς την προχειρότητα και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που επέλεξαν δημοκρατικά 33.900 ψηφοφόροι σε σύνολο 110842 εγγεγραμμένων.
Αφού γέμισε το κέντρο με τα λαμπιόνια που παραπέμπουν σε αντιαισθητικές μυγοπαγίδες κρεοπωλείων, αφού μας έφερε τον… Στέλιο Διονυσίου (τον οποίο απόλαυσαν συγγενείς και φίλοι) για την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων (ενώ, ενδεικτικά, στη Λάρισα ο Δήμος είχε πάρτι swing και συναυλία jazz/ροκ), αφού πόνεσαν τα μάτια μας με χιλιάδες φώτα led, αφού εμπεδώσαμε Last Christmas και Βανδή/Γαρμπή από μεγάφωνα στη Δημητριάδος μέχρι σημείου επιληψίας (ως και στις 4.30 το ξημερώματα ακούγονταν μέσα στη σιγαλιά τα εποχικά σουξέ), η Δημοτική Αρχή είπε να… παρατείνει λιγάκι το εορταστικό feeling.

Μας έχει αφήσει λοιπόν αμανάτι την φάτνη στον Αγ.Νικόλαο. Τα φιλοξενηθέντα πρόβατα τα απέσυραν ήδη νωρίς, το καημένο το πόνυ το μάζεψαν την Παρασκευή. Τον τραγικό στάβλο όμως, άδειο, γεμάτο κόπρανα, μύγες και αφόρητη δυσοσμία δεν σκέφτηκαν μέχρι σήμερα να τον ξεμοντάρουν. Ιδού λοιπόν τι γίνεται όταν τα φώτα σβήσουν, όταν ο άρτος και τα θεάματα ξαναμπαίνουν στο συρτάρι μέχρι την επόμενη φορά που θα κληθούν να ταΐσουν πολιτιζμό το βολιώτη ψηφοφόρο (τους). Αποτέλεσμα: Παιδάκια παίζουν, ηλικιωμένοι ξεκουράζονται, ζευγάρια δίνουν ραντεβού, οικογένειες κάνουν βόλτες, γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες πραγματοποιούνται δίπλα σ’ έναν δυσώδη πρώην στάβλο, σε μια εστία μόλυνσης στην καρδιά της πόλης. Ένα έργο της Δημοτικής Αρχής που φωτογράφιζαν σήμερα το πρωί οι τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου που έπιασε Βόλο, οι διαφημιστές και σκυταλοδρομείς, υποτίθεται, της υποψηφιότητας της πόλης ως…πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης – τρομάρα τους”

Του Απόστολου Στραγαλινού

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το