Τοπικά

200 υποψήφιοι διδάκτορες στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πάνω από 200 είναι οι υποψήφιοι διδάκτορες στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που μελετούν διάφορα θέματα από τη Θεσσαλία κυρίως αλλά και την Ελλάδα ευρύτερα.

Η 5η ημερίδα από την ερευνητική δραστηριότητα της Πολυτεχνικής Σχολής πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εισηγητές ήταν έντεκα υποψήφιοι διδάκτορες από τα πέντε Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής κ. Θανάσης Λουκάς ανέφερε πως «πολλά διδακτορικά υποστηρίζονται από ερευνητικά προγράμματα. Και οι υποψήφιοι που παρουσιάζουν την έρευνά τους, βρίσκονται σε καλή φάση του διδακτορικού τους, ώστε να έχουν και κάποια αποτελέσματα. Η πολυτεχνική είναι από τις πιο δυναμικές σχολές σε αριθμό υποψηφίων διδακτόρων έχοντας και στα πέντε τμήματα 200 υποψηφίους. Και το διδακτορικό είναι μια έρευνα σε ένα αντικείμενο με στοιχεία καινοτομίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι περιοχές μελέτης είναι της Θεσσαλίας».
Η υποψήφια διδάκτορας από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Μαρία Τσαβδαρίδου πραγματοποιεί έρευνα για τις επιχειρήσεις που ενθαρρύνουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη σε σχέση με την αστική ανάπτυξη. Η ίδια απέστειλε ηλεκτρονικά ένα ερωτηματολόγιο σε 130 περίπου επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στο δίκτυο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για να μελετηθούν οι δράσεις τους. Το συμπέρασμα είναι πως οι ελληνικές επιχειρήσεις εφαρμόζουν δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είναι ευαισθητοποιημένες κυρίως με το περιβάλλον και εστιάζουν στην ανακύκλωση και σε άλλα θέματα.

Η Χρυσή Σταθάκη

Από την πλευρά της η υποψήφια διδάκτορας από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας κ. Χρυσή Σταθάκη εκπονεί έρευνα με θέμα την έννοια της εγγύτητας στην τυπολογία της καινοτομίας.
Η ίδια επισήμανε πως «μελετάμε τρόπους για να ενισχύσουμε την καινοτομία στις επιχειρήσεις ξεπερνώντας διάφορα εμπόδια, όπως η απόσταση, η γνώση, η κουλτούρα, οι θεσμοί».
Ο υποψήφιος διδάκτορας από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών κ. Άγγελος Αλαμάνος εκπονεί διδακτορική έρευνα με θέμα «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος λήψης αποφάσεων μέσω υδροοικονομικής μοντελοποίησης και πολυκριτηριακής ανάλυσης για τη βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων στη λεκάνη απορροής της λίμνης Κάρλας».
Ο ίδιος επισήμανε πως στο πλαίσιο της έρευνας εκπονήθηκαν και σενάρια διαχείρισης του νερού στην Κάρλα είτε με μείωση απωλειών, είτε με συντήρηση των καναλιών, είτε με αναδιάρθρωση καλλιεργειών.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το