Τοπικά

200 μερίδες φαγητού μοιράστηκαν χθες σε φτωχούς και άπορους του Βόλου

20160605_120952

Στο πλαίσιο της Ημέρας Καλής Πράξης που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία «Κωτσόβολος», σε συνεργασία με την Κουζίνα Αλληλεγγύης, με πλούσιο εθελοντικό έργο για τους φτωχούς και άπορους του Βόλου, στήθηκαν χθες στην πλατεία Πανεπιστημίου όλα τα απαραίτητα για την προσφορά 200 μερίδων φαγητού στους έχοντες ανάγκη.

Εθελοντές-εργαζόμενοι της «Κωτσόβολος» μοίρασαν και παρασκεύασαν το φαγητό με τους εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης και περίπου στις 12 μ. χθες στην πλατεία Πανεπιστημίου μοίρασαν τις μερίδες φαγητού σε φτωχούς και άπορους της πόλης.
Η δράση έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας Καλής Πράξης που έχει καθιερωθεί μία φορά τον χρόνο από την «Κωτσόβολος» σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας (95) όπου υπάρχουν καταστήματα της εταιρείας, προσφέροντας εθελοντικά μέσω των εργαζομένων της στους έχοντες ανάγκη.
Ο κ. Δημήτρης Συντήλας, εργαζόμενος στην «Κωτσόβολος», τόνισε ότι «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πλαίσιο της Ημέρας Καλής Πράξης που έχει καθιερωθεί από την εταιρεία τα τελευταία χρόνια, εμείς βάλαμε τα υλικά και σε συνεργασία με την Κουζίνα Αλληλεγγύης που πρόσφερε όλα τα υπόλοιπα, όλοι μαζί εθελοντικά μαγειρέψαμε και προσφέραμε 200 μερίδες φαγητού στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας. Η δράση γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν καταστήματα της εταιρείας που προσφέρει σε κοινωνικούς φορείς που έχουν ανάγκη».

20160605_121225
Από την πλευρά της η κ. Αγγελική Ιωαννίτη, η «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, τόνισε πως «εμείς οι εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης κάθε μήνα μεταξύ άλλων οργανώνουμε τέτοιου είδους δράσεις μοιράζοντας φαγητό από την πλατεία Πανεπιστημίου σε φτωχούς και άπορους. Για αυτό τον μήνα σε συνεργασία με την «Κωστόβολος» μοιράσαμε 200 μερίδες φαγητού βάζοντας τον εθελοντισμό μας και τα πράγματά μας».
Όπως επισήμανε η ίδια, «φέτος το καλοκαίρι η Κουζίνα Αλληλεγγύης δεν θα κλείσει και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα παρέχουμε φαγητό στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας, ενώ καλούμε τον κόσμο να βοηθήσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας».
Η κ. Αγγελική Ιωαννίτη πρόσθεσε ότι για φέτος έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος προσφοράς προς τα σχολεία της περιοχής όπου καθημερινά προσφέρονταν 53 μερίδες πρωινού φαγητού σε παιδιά που είχαν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τα σχολεία και πάντα με μεγάλη διακριτικότητα.
«Για του χρόνου υπάρχουν ήδη 150 αιτήσεις για παιδιά σχολείων που έχουν ανάγκη και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, καλώντας τον κόσμο που μας έχει στηρίξει να συνεχίσει να μας βοηθά στο έργο μας, αλλά και καλώντας και νέους εθελοντές για παροχή βοήθειας όπως μπορεί ο καθένας» καταλήγει η ίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το