Ελλάδα

2.500 προσλήψεις ανέργων σε 24 κέντρα φιλοξενίας-Περιλαμβάνουν Λαμία και Λάρισα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας οι 2.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορούν ανέργους που επιθυμούν να εργαστούν στα hotspots και στα κέντρα καταγραφής των προσφύγων.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέσω του ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει έως το τέλος του μήνα, ενώ όσοι υποψήφιοι αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

Tο νέο προσωπικό θα εργαστεί με οκτάμηνες συμβάσεις σε δομές υποστήριξης προσφύγων των Δήμων Περάματος, Αθηναίων, Χαϊδαρίου, Ωρωπού, Λαυρίου, Δέλτα (Θεσ/νίκη), Κιλκίς, Παιονίας, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Οινουσσών, Λέρου, Κω, Χαλκίδας, Λαμίας, Λάρισας, Δράμας, Δολιανών, Ιωαννίνων, Ζήρου και Κόνιτσας.

Οι καθαρές μηνιαίες απολαβές των εργαζόμενων ηλικίας έως 25 ετών ανέρχονται στα 431,75 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ για βιολογικά προϊόντα 

 Τουλάχιστον 50% επιπλέον εισόδημα μπορεί να αποφέρει η παραγωγή βιολογικών προϊόντων, με τα κίνητρα ύψους 600 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η επιδότηση ανέρχεται σε 270€ το στρέμμα για τους υφιστάμενους αλλά και τους νέους καλλιεργητές, ενώ επιδοτείται και το ζωικό κεφάλαιο. Μεγάλη ζήτηση στην αγορά παρουσιάζουν οι ελιές και το ελαιόλαδο, το σταφύλι και το κρασί, η ντομάτα, η πιπεριά και η ρίγανη.

 

ΕΩΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προτάσεις για ενισχύσεις έως 60.000€ στον τουρισμό 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
400 νέοι για πρακτική στην ΕΥΔΑΠ

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ
Αιτήσεις τον Ιούνιο για 78 έκτακτους υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ

ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
361 συμβάσεις οκτώ μηνών στη ΔΕΗ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το