Τοπικά

2.500 $ ο ένας είχαν πληρώσει οι λαθρομετανάστες που εγκαταλείφθηκαν στα Γιούρα

lathrometanastes 2

Μεταφέρθηκαν αργά το απόγευμα στο Βόλο με το πλοίο της γραμμής από Σκόπελο οι 52 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά, που εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στη νήσο Γιούρα, βόρεια της Αλοννήσου. Οι διακινητές, που τους μετέφεραν αντί του ποσού των 2.500 δολαρίων ανά άτομο, τους εγκατέλειψαν σε βραχώδη περιοχή, όπου παρέμειναν αβοήθητοι επί ώρες, έως ότου εντοπιστούν από άνδρες του λιμενικού.

lathrometanastes 1

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 20 άνδρες, 22 γυναίκες και 10 παιδιά, στην πλειονότητά τους Σύριους και Αφγανούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον Ξενώνα Φιλοξενίας Μεταναστών στο Βόλο, όπου και θα παραμείνουν για λίγες ημέρες. Κατά την αφιξή τους στο λιμάνι του Βόλου, τα στελέχη των υπηρεσιών φορούσαν μάσκες, όπως και οι ίδιοι, για την αποφυγή μετάδοσης τυχόν ασθενειών, ενώ η μεταφορά τους έγινε τμηματικά με αυτοκίνητο τύπου βαν της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Είχε προηγηθεί προετοιμασία του Ξενώνα με όλα τα απαραίτητα είδη για τη φιλοξενία τους και επίσης έχει ήδη εξασφαλιστεί η σίτισή τους και η παρουσία γιατρού για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στις 5 το πρωί, μετά από τηλεφώνημα στο 112, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί το δουλεμπορικό να τους είχε αποβιβάσει στα Γιούρα ίσως και από το μεσημέρι ακόμη. Αρχικά μεταφέρθηκαν στη Σκόπελο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φαγητό, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι προωθήθηκαν στο πλοίο για τη μεταφορά τους στο Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το