Τοπικά

2.500 καρκινοπαθείς απευθύνθηκαν σε 10 χρόνια στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου

Ξεπερνούν τους 2.500 οι καρκινοπαθείς οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια απευθύνθηκαν στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα για τη θεραπεία έχοντας τη στήριξη των γιατρών. Ένα μέρος των ανθρώπων αυτών έχουν αποβιώσει, ενώ άλλοι θεραπεύτηκαν και άλλοι συνεχίζουν την προσπάθεια μέσα από τις χημειοθεραπείες, τη φαρμακευτική αγωγή και τα άλλα μέσα που διαθέτει η σύγχρονη επιστήμη.

Στο Νοσοκομείο Βόλου άλλωστε τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται και ογκολογικό συμβούλιο στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί και με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου περιστατικά καρκινοπαθών τα οποία έχουν υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση παρακολουθούνται.
Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου δημιουργήθηκε πριν δέκα χρόνια δεχόμενη τα πρώτα περιστατικά και ο ογκολόγος κ. Γιώργος Ρήγας ήταν από αυτούς που έχουν παρακολουθήσει την πορεία των περιστατικών όντας αρκετές φορές και μόνος σε μια Μονάδα να αντιμετωπίζει πολλές δεκάδες περιστατικά.
Πλέον πλαισιώνεται από έναν επικουρικό γιατρό ειδικευμένο σε θέματα ογκολογίας η σύμβαση του οποίου όμως λήγει σε λίγους μήνες και θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε η Μονάδα να μην μείνει πάλι με έναν γιατρό.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας έχει ήδη εγκρίνει την πρόσληψη ενός μόνιμου ογκολόγου και η θέση έχει προκηρυχθεί. Απομένει, λοιπόν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν το συντομότερο στο Νοσοκομείο Βόλου.
«Έχουμε ξεκινήσει μια καταγραφή των στοιχείων, μια μελέτη, για να δούμε πόσοι ήταν οι καρκινοπαθείς που απευθύνθηκαν στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου εδώ και δέκα χρόνια που λειτουργεί» τόνισε ο ογκολόγος κ. Γιώργος Ρήγας και πρόσθεσε πως «αυτό που διαπιστώσαμε ήταν πως συνολικά πάνω από 2.500 καρκινοπαθείς απευθύνθηκαν στη Μονάδα του «Αχιλλοπούλειου». Πρόκειται για έναν πολύ υψηλό αριθμό που δείχνει και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες στο Νοσοκομείο. Άλλωστε μέχρι η Μονάδα να γίνει γνωστή στο κοινό, οι πολίτες είχαν άλλες επιλογές».

Ο κ. Ρήγας σημείωσε πως «ένα μέρος από τους χιλιάδες καρκινοπαθείς που ήρθαν στο Νοσοκομείο σε αυτά τα δέκα χρόνια, δυστυχώς απεβίωσε, ένα άλλο μέρος θεραπεύτηκε και ένα άλλο συνεχίζει τις θεραπείες και την προσπάθεια για την καταπολέμηση της νόσου. Αυτό που φαίνεται από τα στοιχεία είναι πως ο καρκίνος εμφανίζεται πλέον και σε πιο νέους ανθρώπους, ενώ το 60-70%% των περιστατικών αφορά στους καρκίνους του πνεύμονα, του μαστού και του παχέος εντέρου. Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως προστάτη, γυναικολογικού και άλλους.
Επίσης οι συνεδρίες ετησίως στους καρκινοπαθείς αγγίζουν τις 4.000.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το