Αθλητισμός

«1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου» – Στην μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή βόλεϊ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, και τη στήριξη όλων των Αθλητικών Συλλόγων βόλεϊ της περιοχής μας,  διοργανώνουν το “1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου”, στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή βόλεϊ Γιώργου Αλεξίου.

Το «1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου,στις 7.00 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι διοργανωτές, κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αγώνας στην μνήμη του Γιώργου Αλεξίου και εν συνεχεία θα τιμηθεί η οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Αλεξίου
Ο Γιώργος Αλεξίου γεννήθηκε το 1946 στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.
Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Γ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ως έφεδρος Aξιωματικός.
Το 1971 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και το 1972 διορίστηκε σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βέροια.
Από το 1978 έως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ πριν τη συνταξιοδότησή του θήτευσε ως υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με κύριο μέλημά του την ανεύρεση νέων ταλέντων στο χώρο του Αθλητισμού.
Είχε λάβει διπλώματα διαιτησίας και προπονητικής τόσο για το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και της πετοσφαίρισης, ενώ παράλληλα με την ενδοσχολική του δράση ξεκίνησε την προπονητική του δραστηριότητα καθώς και την προσπάθεια να αναδείξει το άθλημα του σύγχρονου Βόλεϊ.
Τα έτη 1980 έως 1982 διετέλεσε προπονητής πετοσφαίρισης Ανδρών στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου.
Aπό το 1984 έως το 1996 ανέλαβε να προπονεί την ομάδα Βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου λαμβάνοντας Πανελλήνιες διακρίσεις με την ομάδα Παίδων, ενώ βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην άνοδο της ομάδας Ανδρών στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία.
Έως και το 2004 προπονούσε τμήματα Παίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου.
Ήταν παντρεμένος με την Κική Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το