Τοπικά

1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας: Τριακόσιοι μαθητές στο εξωτερικό για εργασιακή εμπειρία τα επόμενα έξι χρόνια

Περίπου 300 μαθητές σχεδιάζει να στείλει για εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό την επόμενη εξαετία το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το οποίο έλαβε από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών την άδεια διαπίστευσης. Με την άδεια αυτή αποκτά μεγαλύτερες δυνατότητες για να έχουν καλά αποτελέσματα οι αιτήσεις που θα υποβάλλει σε προγράμματα Εράσμους για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των μαθητών, αλλά και την εκπαίδευση των καθηγητών στο εξωτερικό.

Έτσι το σχολείο θα έχει και την επόμενη εξαετία δυναμικό «παρών» στα προγράμματα Εράσμους.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Κόκκινος επισήμανε πως «ενόψει του νέου χάρτη κινητικότητας με τα προγράμματα Εράσμους για την περίοδο 2021-2027 υποβάλαμε αίτημα στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την απόκτηση της άδειας διαπίστευσης. Και καταφέραμε να τη λάβουμε με πολύ καλό βαθμό. Πλέον το σχολείο μας θα μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις για τη συμμετοχή στα διάφορα προγράμματα Εράσμους έχοντας πολλές ελπίδες να συμμετέχει. Και τα οφέλη για μαθητές και καθηγητές είναι πολλά».
Το σχολείο έχει μακρά παράδοση στη μετάβαση μαθητών του στο εξωτερικό για να εργαστούν σε επιχειρήσεις για 15-20 μέρες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Παλιότερα ο κύριος προορισμός ήταν η Γερμανία, ενώ την τελευταία δεκαετία είναι η Πολωνία, η Ισπανία, αλλά από φέτος θα έμπαιναν και άλλες χώρες στο σχέδιο.
Εκτιμάται ότι μέχρι και πέρυσι περίπου 250 και πλέον μαθητές είχαν εργαστεί στο εξωτερικό.

«Για φέτος, αν δεν είχαμε την πανδημία, θα είχαμε αποστείλει μαθητές για εργασία σε Πολωνία, Λιθουανία, Ισπανία, Γαλλία. Μάλιστα στην Ισπανία εκτός από τη Σεβίλλη μπορούμε να στείλουμε μαθητές και στη Γαλικία. Γενικώς μεγαλώνουμε τον χάρτη με την κινητικότητα των μαθητών για εργασία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε.
Οι παραστάσεις και οι γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις των ειδικοτήτων που σπουδάζουν, είναι πολύ μεγάλες. Κατά καιρούς έχουν εργαστεί σε συνεργεία, επιχειρήσεις με υδραυλικές εγκαταστάσεις, φυσικοθεραπευτήρια, κομμωτήρια και άλλες.

«Συνολικά μέχρι και το 2027 σχεδιάζουμε να στείλουμε στο εξωτερικό για εργασία 300 μαθητές. Δηλαδή κάθε χρόνο θα μεταβαίνουν σε χώρες της Ευρώπης 35-40 μαθητές και αυτό το έχουμε καταφέρει, γιατί το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας αυξήθηκε» τόνισε ο διευθυντής κ. Δημήτρης Κόκκινος.
«Το σχολείο έχει διευρύνει τις συνεργασίες του και με ΕΠΑΛ άλλων χωρών δημιουργώντας ένα δίκτυο για την εύρεση θέσεων εργασιακής εμπειρίας για τους μαθητές του» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το