Τοπικά

1η διαδικτυακή διαπεριφερειακή ημερίδα με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε την έναρξη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης Διαπεριφερειακών Ημερίδων. Την  Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και από ώρα 11.30 π.μ., το Υπουργείο Τουρισμού και οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνδιοργανώνουν τη 1η ΔιαΠεριφερειακή διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός: Κρουαζιέρα – Γιώτινγκ – Κατάδυση».  Η Ημερίδα  είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, που μπορεί να την παρακολουθήσει στο  Link:  https://bit.ly/3mRcyKa 

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού,  στις τρεις όμορες Περιφέρειες και στο σύνολο της Επικράτειας.

Σε κάθε επί μέρους θεματική ενότητα θα γίνουν παρουσιάσεις από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν  οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, θα αναφερθεί  στην κυβερνητική πολιτική για τον θαλάσσιο τουρισμό, οι συνδιοργανώτριες  Περιφέρειες στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρακτικές και ενέργειες που υλοποιούν, ενώ θα παρουσιαστεί και ειδική πρόταση «Δια-Περιφερειακής Δράσης για τον Θαλάσσιο Τουρισμό».

Εισηγήσεις θα κάνουν  η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα  «Νέα Προοπτική/Εποχή για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό: Πολιτική Στρατηγικής Ενίσχυσης Ειδικών Μορφών Τουρισμού» και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Βίκυ Λοΐζου, με θέμα «Η επόμενη μέρα των τουριστικών λιμένων: μεταρρυθμίσεις, σχεδιασμός, επενδύσεις».

Σύντομες παρεμβάσεις θα γίνουν από τα υπόλοιπα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους αρμόδιους για τον Τουρισμό, των υπόλοιπων Περιφερειών της Επικράτειας.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού, «αυτή είναι η 1η Δια-Περιφερειακή Ημερίδα, που αναγκαστικά γίνεται διαδικτυακά, ενώ το Υπουργείο προγραμματίζει να διοργανωθούν και σε άλλες Περιφέρειες αντίστοιχα. Ελπίζουμε, ότι σε λίγους μήνες αυτές οι Δια-Περιφερειακές Ημερίδες θα γίνονται με φυσική παρουσία για την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και επαγγελματιών του κλάδου, με ανάλογη θεματολογία κοινών χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το