Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Ημουν ψυχολογικά προετοιμασμένος για την ήττα

meimarakis

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εσωκομματική ήττα στις εκλογές της Κυριακής έδωσε χθες βράδυ ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την οποία αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε σκεφτεί την αποχώρηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι περίμενε πως θα έχανε και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά, όπως ανέφερε.

Ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» στο Star διευκρίνισε πως το τελευταίο διάστημα, και ειδικά μετά τον θάνατο της αδελφής του, δεν είχε πολιτικά αποθέματα και δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» στον δεύτερο γύρο, όμως, όπως υπογράμμισε, «δεν μπορούσα να αποχωρήσω γιατί δεν θα καταλάβαιναν οι πολίτες».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ, τόνισε πως δεν αισθάνθηκε ιδιαίτερη πικρία για την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές και εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ίδιο εάν οι εκλογές γίνονταν στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως δήλωσε, αισθάνθηκε στεναχώρια για τη συμπεριφορά κάποιων και ιδιαίτερα συνυποψηφίων του, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο τεχνικό ζήτημα που προέκυψε στην πρώτη αποτυχημένη απόπειρα εκλογής προέδρου.

Πρόσθεσε, δε, πως δεν θεωρεί διόλου τυχαίο το γεγονός ότι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδηςβρέθηκαν στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με αυτή καθεαυτή την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως «είναι απολιτίκ κατά βάση», γιατί, «αν έχασα γιατί πήγαν όλοι αυτοί μαζί, τότε η εκλογή δεν ήταν πολιτική». Μίλησε δε για «χτύπημα κάτω από τη μέση» αναφορικά με το γεγονός ότι οι ανθυποψήφιοί του χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με «προβοκάρισε» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως απορεί «γιατί ο Σαμαράς δεν έδωσε κατευθείαν το κόμμα στον Μητσοτάκη» εκτίμησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «στον α’ γύρο τους στήριξε όλους εκτός από εμένα».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το