Ελλάδα

Ο πρώην διοικητής νοσοκομείου Ρόδου στην επίθεση: Αφησαν ακέφαλα τρία νοσοκομεία!

papanik708

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου Βασίλης Παπανικόλας, ο οποίος επαύθη με απόφαση του υπουργού Υγείας από τα καθήκοντά του.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και ήδη στάλθηκε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ήδη, η θέση του έχει προκηρυχθεί από το υπουργείο, αυτό σημαίνει όμως ότι το νοσοκομείο θα είναι «ακέφαλο» για αρκετές εβδομάδες.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του κ. Παπανικόλα, υπάρχει έντονο παρασκήνιο και διεργασίες, αφού όπως φαίνεται ενδιαφέρονται για τη θέση τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην διοικητής, ο οποίος θεωρείται επιτυχημένος στην θητεία του και εκρίθη θετικά από την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας, πέρασε στην αντεπίθεση μέσω facebook:

papankolas1

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κρεμαστινός υπέβαλε αίτημα κατάθεσης εγγράφων για την παύση του κ. Παπανικόλα.

Δείτε το αίτημα:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

04.01.2016

Αρ. Πρωτ.: 122/04.01.16

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων κρίσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, παρακαλώ όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

α/ τις αιτιολογικές εκθέσεις της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων και κατά προτεραιότητα των Γ.Ν. Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

β/ τα υπουργικά έγγραφα παύσης των ανωτέρω υπηρετούντων στα οποία διατυπώνεται το κατά περίπτωση σκεπτικό της και κατά προτεραιότητα τα υπ. αριθμ. 2283/21-12-15 και 2163/04-12-15 του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Ο αιτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το