Τοπικά

Οι Φυσικοί εκπαιδεύτηκαν στα “ρευστά”

f480d0d5-b2dd-41ad-b37c-646cc391f497

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Πολυχώρο Φυσικών Επιστημών Λάρισας (6ο Γυμνάσιο-Λύκειο) η ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για τη μηχανική των ρευστών, που αποτελεί το νέο κεφάλαιο της Φυσικής, που διδάσκεται και εξετάζεται για πρώτη χρονιά φέτος  στις Πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄Λυκείου.
Στην ημερίδα αναλύθηκαν τα θέματα των ρευστών, πως πρέπει να προσεγγιστεί διδακτικά η θεωρία και το είδος των ασκήσεων που αντιστοιχούν στη διδακτέα-εξεταστέα ύλη, από διακεκριμένους καθηγητές Φυσικής όπως: Κόρας Ανδρέας (Δρ Φυσικής, Τομέας Αεροδυναμικής Σχολής Ικάρων) , Πενέσης Θεόδωρος και Συνοδινός Διονύσης (Φυσικοί, συγγραφείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης). Παράλληλα έγινε παρουσίαση πειραμάτων σχετικές με τις ιδιότητες και τους νόμους των ρευστών καθώς και εφαρμογών τους στην καθημερινή μας ζωή από του υπεύθυνους ΕΚΦΕ Λάρισας και Ελασσόνας Νάκο Δημήτρη και Διδασκάλου Ηλία.

d9a5a2d8-b4ff-416d-bb0c-f9a14773741c
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες συνάδελφοι Φυσικοί από τη Λάρισα και το Βόλο και τα μέλη του Δ.Σ. του παραρτήματος της Ε.Ε.Φ. Ιωαννίδης Δημήτρης, Μαλάκος Σταμάτης, Τανός Ηλίας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο συνάδελφος Φυσικός Κασίδης Αθανάσιος, μέλος της επιτροπής παιδείας της Ε.Ε.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το