Ελλάδα

Σκληρή κόντρα Νεφελούδη – Παναγόπουλου για τις ασφαλιστικές εισφορές

120528-panagopoulos

Σκληρή ήταν η κόντρα του κ. Νεφελούδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, καθώς ο πρώτος τον κατηγόρησε σχετικά με τη στάση του έναντι του δημοψηφίσματος του καλοκαιριού.

Απαντώντας ο κ. Παναγόπουλος αποκάλεσε το κυβερνητικό στέλεχος «κοινό συκοφάντη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως έχει κουλτούρα να συζητά μόνο με εκείνους που θα συμφωνήσουν ή έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων μαζί της.

«Συνέβη κάτι πρωτοφανές. Βρέθηκαν οι εργοδότες με την κυβέρνηση και συμφώνησαν να αυξήσουν τις δικές μας εισφορές. Εγώ διαπιστώνω ότι έχουμε την κυβερνητική Σκύλα αλλά υπάρχει και η τροϊκανή Χάριβδη και μας λένε θέλετε τη Σκύλα ή τη Χάριβδη», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις συζητήσεις για τις εισφορές.

Από την πλευρά το ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αν και εξήγησε ότι η συμφωνία για τις εργοδοτικές εισφορές είναι δεδομένη είπε:

«Στο ασφαλιστικό δεν είμαστε σύμφωνοι σε όλα. Σε ο,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές είναι μια δεδομένη απόφαση των εταίρων. Από την άλλη για τον ΟΑΕΕ έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τη δομή. Το κέρδος είναι ότι έχουμε πια μια απευθείας επαφή με τον πρωθυπουργό που δεν την είχαμε 11 μήνες».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, απέφυγε να πει εάν μεσολαβητής στη συνάντηση εργοδοτών – Τσίπρα ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των εισφορών είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε μια τέτοια νέα αύξηση των εργοδοτικών εισφορών όταν έχουμε μια απίστευτη φοροεπιδρομή σε ό,τι αφορά το ‘επιχειρείν’ σε αυτή τη χώρα».

Πηγή: Mega

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το