Τοπικά

Πεζοδρόμια-παγίδες στην πόλη του Βόλου (photos) “Θ”

SANYO DIGITAL CAMERA
Από τη διασταύρωση Ρήγα Φεραίου και Καποδιστρίου

Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι διαμαρτυρίες δημοτών για την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί σε πολλά πεζοδρόμια της πόλης από το παχύ στρώμα πεσμένων φύλλων από τα δέντρα. Όπως επισημαίνουν, τα φύλλα λόγω και των υψηλών ποσοστών υγρασίας των τελευταίων ημερών είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους πεζούς, καθώς γλιστράνε και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Από την πλευρά της η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου δείχνει να αδιαφορεί για την προαναφερόμενη κατάσταση, αφού σε αρκετές περιπτώσεις τα πεζοδρόμια έχουν να καθαριστούν μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από παραινέσεις αναγνωστών κάναμε μια βόλτα τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης του Βόλου προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την περιγραφόμενη κατάσταση. Πρώτος σταθμός η περιοχή των Παλαιών, όπου το πεζοδρόμιο της οδού Φερών στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου από τη Γρ. Λαμπράκη και πάνω ήταν στην κυριολεξία απροσπέλαστο από το παχύ στρώμα φύλλων που το κάλυπτε.

Παρόμοια και η εικόνα στην οδό Ρήγα Φεραίου με Καποδιστρίου, στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου «Αδαμόπουλου», όπου για δεκάδες μέτρα στο πεζοδρόμιο κυριαρχεί ένα στρώμα από γλιστερά φύλλα δέντρων.

Παντού φύλλα στην οδό Βασσάνη
Παντού φύλλα στην οδό Βασσάνη

Κατεβαίνοντας την οδό Βασσάνη, μεταξύ Γαλλίας και Αλεξάνδρας, σε πολλά σημεία το πεζοδρόμιο είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί από πεζούς, ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, που εύκολα μπορούν να γλιστρήσουν και να χάσουν την ισορροπία τους με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η κατάσταση δεν αλλάζει στην οδό Κρίτσκη
Η κατάσταση δεν αλλάζει στην οδό Κρίτσκη

Ίδιο το σκηνικό και στην οδό Κρίτσκη μεταξύ Κωνσταντά και Ανθ. Γαζή, όπου το πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε παγίδα για τους διερχόμενους πεζούς, καθώς έχει σε μεγάλο τμήμα του καλυφτεί από ξερά φύλλα.

Σύμφωνα με αναγνώστες το ίδιο πρόβλημα με ακαθάριστα από φύλλα πεζοδρόμια παρατηρείται και σε αρκετά ακόμη σημεία της πόλης, με πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους κάθετους δρόμους στην Πολυμέρη και την οδό Κύπρου, ενώ πολλές είναι οι διαμαρτυρίες και για ακαθάριστα ρείθρα πεζοδρομίων.

Αυτή είναι η κατάσταση στο πεζοδρόμιο της οδού Φερών
Αυτή είναι η κατάσταση στο πεζοδρόμιο της οδού Φερών

Οι δημότες επισημαίνουν ότι «από την πλευρά της η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την απομάκρυνση των φύλλων από τα πεζοδρόμια, καθώς αποτελούν πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους πεζούς. Η αυξημένη υγρασία των τελευταίων ημερών μετατρέπει στην ουσία τα πεζοδρόμια με τα φύλλα σε τσουλήθρες, αφού αν κάποιος γλιστρίσει και πέσει, δύσκολα θα αποφύγει τον τραυματισμό» προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το