Τοπικά

Αλυσοδεμένο σκυλί σε δέντρο χωρίς νερό στην Αμμουδιά Σκιάθου

SkiathosVarkaSkyli-620x349

Τις φωτογραφίες ενός σκύλου στην περιοχή Αμμουδιά της Σκιάθου δημοσιοποίησε το site www.zoosos.gr στις οποίες φαίνεται να βρίσκεται αλυσοδεμένο σε δέντρο και όπως αναφέρει μένει χωρίς νερό για μέρες. Το zoosos.gr καταγγέλει:

“Στην περιοχή Αμμουδιά της Σκιάθου το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες ο ιδιοκτήτης του που το έχει έτσι διαρκώς έτσι αλυσοδεμένο στην πορτοκαλιά, τις περισσότερες φορές το αφήνει και χωρίς νερό (αφού το μπλε δοχείο συχνά είναι αναποδογυρισμένο), του δίνει τροφή όποτε θυμάται ενώ αντί για σπιτάκι του έχει την αναποδογυρισμένη βάρκα!Επισκέπτης του νησιού που βρέθηκε για λίγες μέρες στην Σκιάθο επικοινώνησε με το www.zoosos.gr αφού έμαθε από γείτονες του ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση μας) ισχυρίζεται ότι το σκυλί δεν είναι δικό του αλλά του αδερφού και το Α.Τ. Σκιάθου αν και είναι ενήμερο αρνείται να προβεί σε οποιονδήποτε έλεγχο ώστε να δει και από κοντά σε τι κατάσταση είναι το ζώο ενώ δηλώνει μάλιστα αναρμόδιο.

Μάλιστα μας ειπώθηκε ότι το ζώο αυτό δεν είναι το μόνο στην Αμμουδιά που διαβιεί κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, οι οποίες συνιστούν εξόφθαλμη μορφή κακοποίησης, και πως όλοι κάπως έτσι έχουν τα σκυλιά τους.

Οι αδιάφοροι ιδιοκτήτες ζώων, που τα αντιμετωπίζουν ως εργαλεία για κάθε χρήση, η σιωπή της τοπικής κοινωνίας «για να λέμε μια καλημέρα με τον γείτονα βρε αδερφέ» και η αδιαφορία της Αστυνομία δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε η κακοποίηση των ζώων (κάθε είδους) να είναι ανελέητη και αυτή η «συνταγή» εφαρμόζεται παντού στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες”.

SkiathosVarkaSkyli-8 (1) SkiathosVarkaSkyli-5 SkiathosVarkaSkyli-8

Πηγή www.zoosos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το