Κόσμος

Αίγυπτος: Απετράπη νέο μακελειό σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χουργάντα

EGYPT HURGHADA TERROR ATTACK

Συναγερμός σήμανε στο τουριστικό θέρετρο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, όταν τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ένας τραυματίας είναι από την Ολλανδία και ο δεύτερος από τη Γερμανία αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Το μακελειό αποφεύχθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας, που σκότωσε έναν από τους ένοπλους που μάλιστα φορούσε και γιλέκο με εκρηκτικά. Οι ένοπλοι, που σύμφωνα με το Russia Today κρατούσαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, έφτασαν στο θέρετρο με σκάφος και άνοιξαν πυρ έξω από το ξενοδοχείο Bella Vista.

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από επίσημα χείλη.

Την Παρασκευή, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στο Κάιρο χτες. Οι αστυνομία του Κάιρο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κανένας δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πως οι τουρίστες ήταν μέλη της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το