Υγεία

Βρετανία: 16χρονος βρήκε τραγικό θάνατο λόγω εισπνοής αποσμητικού σπρέι

d0b5fa8d8f57db4fd98f7d002e95a9ce_L

Ο 16χρονος Τόμας Τάουνσεντ από το Φόλκστοουν του Κεντ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του, στο κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων όπου διέμενε, έπειτα από εισπνοή τεράστιας ποσότητας αποσμητικού σπρέι.
Η αστυνομία εντόπισε στο δωμάτιό του 42 δοχεία αποσμητικού σε μορφή σπρέι.
Η έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τα αίτια θανάτου του 16χρονου υπέδειξε ότι το αγόρι υπέκυψε στην επίδραση της μεγάλης ποσότητας του σπρέι, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Mirror.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η μητέρα του δήλωσε πως ο Τόμας δεν έκανε μπάνιο αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούσε τεράστιες ποσότητες αποσμητικού. Άδειαζε έως και μισό μπουκάλι σε κάθε χρήση και αμέσως μετά χρησιμοποιούσε και aftershave σε μορφή σπρέι. Η ίδια δηλώνει ότι δεν γνώριζε ότι φυλάει τόσα πολλά δοχεία αποσμητικού στο δωμάτιό του.
Ο παθολόγος που έκανε τη νεκροψία Τόμας διαπίστωσε ότι το βουτάνιο στο σπρέι διέκοψε την κυκλοφορία του αίματός του.
Ο Τόμας είχε φιλοξενηθεί για πέντε χρόνια από ανάδοχη οικογένεια πριν μεταφερθεί κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων του Φόλκστοουν τον περασμένο Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο Τόμας είχε ιστορικό αυτο-τραυματισμού, χωρίς όμως να έχει εκφράσει προθέσεις να δώσει τέλος στη ζωή του. Επίσης, δεν είχε εκδηλώσει τάσεις κατάχρησης ουσιών.
Ο θάνατος του κρίθηκε αποτέλεσμα ατυχήματος.

Πηγή www.onmed.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το