Τοπικά

Στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή του το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου τιμά την Κουζίνα Αλληλεγγύης

allilegii

To Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Δευτέρα 11.1.2016 στο ξενοδοχείο Παρκ και ώρα 7 το απόγευμα, παρουσία των μελών του, των φίλων του και φορέων της περιοχής μας.
Όπως έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο στην πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, που φέτος συμπληρώνει 96 χρόνια ζωής (1920-2016) τιμά γυναίκες-προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής του Βόλου ή της ευρύτερης περιοχής μας, που διακρίθηκαν για το έργο τους και συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην πρόοδο του τόπου μας ή στην ανακούφιση συνανθρώπων μας.
Με αυτό το πνεύμα, στη φετινή γιορταστική εκδήλωση, το Λύκειο θα τιμήσει συμβολικά μια προσωπικότητα του εθελοντισμού από το γυναικείο χώρο της πόλης μας, σε ένδειξη σεβασμού στο πολύτιμο έργο της, που είναι στηριγμένο στην αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων. Πρόκειται για την Aγγελική Ιωαννίτη, εθελόντρια και συντονίστρια της οργάνωσης «Κουζίνα Αλληλεγγύης», που μέσα από την καθημερινή της δράση και τον αγώνα της δίνει ένα ηχηρό παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Η αυτό-οργανωμένη συγκεκριμένη δομή αλληλεγγύης που λειτουργεί με έδρα την οδό Κοραή 90 (απέναντι ακριβώς από το Λύκειο) αποτελεί έναν από τους λίγους οδηγούς αντίστασης κατά της εξαθλίωσης και ένα «φυτώριο» σχέσεων εμπιστοσύνης, μακριά από λογικές εξάρτησης και φιλανθρωπίας. Ένας οδηγός που μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο με άλλο μάτι και περισσότερη αισιοδοξία. Ταυτόχρονα, στην πρώτη αυτή εκδήλωση του 2016, το Λύκειο θα κάνει τιμητική αναφορά στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των προηγούμενων διοικήσεων, της τελευταίας εικοσαετίας, τις εθελόντριες που και με τη δική τους συμβολή προχώρησε το έργο του ιστορικού μας σωματείου.

Ποια είναι η Αγγελική Ιωαννίτη: Η Αγγελική Ιωαννίτη γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Έζησε στην Αθήνα και στον Καναδά και από το 1980 και μετά ζει στο Βόλο. Είναι μέλος του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης του Νομού Μαγνησίας, μια ένωση πολιτών που δραστηριοποιείται στον τομέα της συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας και από το 2013 είναι η συντονίστρια του δικτύου. Με το ξέσπασμα της κρίσης, τα τελευταία έξι χρόνια με μια άτυπη ομάδα εθελοντών δημιούργησε την «Κουζίνα Αλληλεγγύης» και ανέλαβε στην αρχή τη σίτιση μιας μικρής ομάδας συμπολιτών της με τη βοήθεια του Δήμου Βόλου στην πλατεία Πανεπιστημίου. Σήμερα η Κουζίνα Αλληλεγγύης με τη διαρκή βοήθεια εθελοντών, ιδιωτών και τοπικών επιχειρήσεων έφθασε να παρέχει παραπάνω από 400 μερίδες φαγητό την εβδομάδα σε ιδιώτες αλλά και σε ιδρύματα που χρήζουν ανάγκης. Η ενεργή αυτή συμπαράσταση πέρα από τη σίτιση και διανομή τροφίμων σε τακτά διαστήματα και σε οικογένειες, διευρύνεται και με τη προσφορά 53 μερίδων πρωινών για μαθητές σχολείων της πόλης. Επεκτείνεται ακόμη και στη συγκέντρωση ρουχισμού και παντός τύπου οικοσκευής, που διατίθενται στους έχοντες ανάγκη. Η φιλοσοφία της δράσης αυτής και της επαναχρησιμοποίησης πραγμάτων είναι ότι «αν δεν χρειάζεσαι κάτι, μην το πετάς, αλλά χάρισέ Το». Άλλος επίσης τομέας κοινωνικής φροντίδας είναι η συλλογή καπακιών που μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα για οικονομική ενίσχυση μιας σειράς από κοινωνικούς, κυρίως, φορείς καθώς επίσης και εθελοντική βοήθεια σε ποικίλες δράσεις τοπικών συλλογικοτήτων που αφορούν ζητήματα περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας της καθημερινότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το