Κατηγορίες: Τοπικά

Διαβεβαιώσεις για συνέχιση της χρηματοδότησης του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Κουρουμπλή, τη Υφυπουργό Εργασίας κα Φωτίου και τους βουλευτές Μαγνησίας είχε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας Δημήτριος Καρέλλας σχετικά με τη μη ένταξη του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη συνέχιση των δομών.
Μετά τις συζητήσεις που είχε ο κ. Καρέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη διαβεβαιώνοντάς την ότι το ζήτημα θα λυθεί με τροπολογία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να ενταχθεί η δομή Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.
Οι δραστηριότητες του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ επικεντρώνονται στις θεραπευτικές πράξεις, τη δημιουργική απασχόληση και τη συμβουλευτική με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση, την εκπαίδευση και εκμάθηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, την ανάπτυξη λόγου και επικοινωνίας, την ιατρική φροντίδα – επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση αναγκών, την αποκατάσταση, βελτίωση και συντήρηση των κινητικών, τη δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, την ατομική συμβουλευτική από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της πληροφόρησης, ενημέρωσης και ένταξης ή επανένταξη των ατόμων με αναπηρίες.
Με την προφορική διαβεβαίωση το Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας κου Καρελά εκτιμούμε ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης και η ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως και δεν θα υπάρξει κίνδυνος κλεισίματος της δομής και απόλυσης του προσωπικού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μια σύλληψη για ηρωίνη στον Βόλο

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)…

10 Φεβρουαρίου 2024

Φυλάκιση σε 54χρονο γιατί θώπευσε την εγγονή του – «Αυτή με προκάλεσε» είπε στο δικαστήριο!

Ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης εγγονής κρίθηκε από το Τριμελές Εφέσων Λάρισας…

10 Φεβρουαρίου 2024

Αύριο με τον Θησέα στο ΕΑΚ αγωνίζεται ο Ολυμπιακός

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής.…

10 Φεβρουαρίου 2024

Οι διαιτητές των αγώνων της ΕΠΣΘ

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΣΘ οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο στις τρεις…

10 Φεβρουαρίου 2024

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio De Chirico» «…Δίκην Τέχνης» από δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους

  Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio De Chirico», η…

10 Φεβρουαρίου 2024

Δυο φίλοι επιτέθηκαν με σουγιά σε δίδυμες

Απρόβλεπτη τροπή πήρε ο έντονος καυγάς που είχαν δύο φίλοι ηλικίας 23 και 25 χρόνων…

10 Φεβρουαρίου 2024