Ελλάδα

Λεβέντης: Όμηρος των 153 ο Τσίπρας

leventis-vasilis-708

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει ότι κόβει τις συντάξεις γιατί είναι όμηρος των 153 βουλευτών του γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οικουμενική κυβέρνηση δήλωσε o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Αν γίνει η οικουμενική, δεν θα φοβάται», συμπλήρωσε μιλώντας το πρωί στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Real News ότι είναι όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής τόνισε ότι ενδεχομένως τον απορρόφησε η «πασοκική λογική».

«Αυτός προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε 3% πριν τέσσερα χρόνια. Τελικά δεν απορρόφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ που ήταν υπέρ των αυτοδυνάμων κυβερνήσεων απορρόφησε το ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν είναι αριστερός αλλά πασοκτζής εφόσον θεωρεί αστείες τις συζητήσεις περί οικουμενικής, γιατί η Αριστερά πάντα τις θεωρούσε σοβαρές. Άρα απορρόφησε η πασοκική λογική τον Τσίπρα και η καρέκλα», είπε.

Εκτίμησε ωστόσο ότι η δήλωση του πρωθυπουργού στη Real News έγινε προς καθησυχασμό ενός θερμοκέφαλου περίγυρου καθώς ο Τσίπρας πήγε στην Ευρώπη και γνωρίζει τα προβλήματα και την ανάγκη για οικουμενική.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η πρόθεσή του είναι να επισκεφθεί τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και το νέο αρχηγό της ΝΔ ώστε να τους προτείνει την οικουμενική. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δείξει αίσθημα ευθύνης και «θα πετάξει τα βαρίδια».

Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι η κυβέρνηση «πάει να το λύσει λάθος» με «παράταση του καρκινώματος».

Σημείωσε πως όλοι παραδέχονται ότι πλέον χρειάζονται παρεμβάσεις ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα λύνεται με την περικοπή των συντάξεων 80.000 πλουσίων και των τριπλών συντάξεων που αφορούν σε 330.000 περιπτώσεις.

«Η προσέγγιση που κάνει είναι ίδια με του Σαμαρά και του Γ. Παπανδρέου, άρα δεν κάνει τίποτα», είπε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το