Τοπικά

Σχέδια για τουριστικό χωριό στη Σκιάθο

skiathos

Ένα νέο τουριστικό χωριό, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, σχεδιάζεται στη θέση όπου βρίσκεται το Ξενία στη Σκιάθο.

Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που παραμένει κλειστό 15 χρόνια, θα υλοποιηθεί από την εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Ειδικού Σκοπού Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενία Σκιάθου, η οποία ελέγχεται από την TE.NΑ. ΑΤΕΒΕ, κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Πτολεμαΐδα. Το συγκρότημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της TE.NA. από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ, έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία. Ηδη ο Δήμος Σκιάθου γνωμοδότησε θετικά, σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη δημιουργία του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, με τον εκσυγχρονισμό του Ξενία και την ανάπτυξη περιορισμένου αριθμού παραθεριστικών κατοικιών. Για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αγοράσθηκε και όμορη έκταση του περιβάλλοντος χώρου του Ξενία.

Στο μεταξύ, πρόοδος επετεύχθη για άλλη μία σημαντική τουριστική επένδυση, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί στην Ίο. Πρόκειται για το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων που σχεδιάζει στο νησί η εταιρεία 105 Α.Ε. Με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων παραχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού παραλίας και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου. Για το πρώτο έτος της πενταετίας εκτέλεσης του έργου το αντάλλαγμα παραχώρησης καθορίστηκε σε 154.415 ευρώ, ενώ για τα επόμενα έτη το αντάλλαγμα θα αναπροσαρμόζεται κατ’ έτος, σύμφωνα με τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Το σύνθετο κατάλυμα, δυναμικότητας 249 κλινών, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, τουριστικές κατοικίες, σπα, κ.ά., θα αναπτυχθεί σε μέρος της έκτασης των 275 στρεμμάτων.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματικός όμιλος που θα πραγματοποιήσει την επένδυση έχει συγκεντρώσει υπό την ιδιοκτησία του περί τα 5.000 στρέμματα στην Ίο. Στόχος του είναι να ακολουθήσει ένα μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης, με τη διατήρηση μεγάλων εκτάσεων φυσικού τοπίου και την οικοδόμηση ξενοδοχείων μπουτίκ και ιδιωτικών βιλών.

Πηγή KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το