Τοπικά

To second hand κατάστημα ρούχων στο κέντρο του Βόλου- Πως “ανακυκλώνονται” τα ρούχα από το εξωτερικό

DSC06402

H ιστορία των second hand ρούχων έρχεται από πολύ παλιά, πριν τον 19ο αιώνα,  όταν τα μεταχειρισμένα ρούχα ήταν ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να αποκτήσεις  καινούργια ρούχα.

Η ιστορία των second hand ρούχων στο Βόλο είναι πιο πρόσφατη, μόλις λίγα χρόνια πριν, και αυτή την ιστορία την ξεκίνησε η Μαριλένα Κοζοκάρου σε μικρή ηλικία. Μόλις 26 ετών,  έχει ήδη ανοίξει το δικό της κατάστημα με μεταχειρισμένα ρούχα στην αρχή της Ιάσονος.  Πριν τον Νοέμβριο του 2014 διατηρούσε παρόμοιο κατάστημα στην οδό Χατζηαργύρη.

Η ιδέα στην Μαριλένα Κοζοκάρου έγινε πράξη όταν είδε τη θεία της να ανοίγει κατάστημα με second hand ρούχα στη Σπάρτη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε.  Έχοντας, γεννηθεί στη Ρουμανία,  η Μαριλένα έχει δει εκεί πολλά καταστήματα με μεταχειρισμένα και αποφάσισε να ανοίξει κατάστημα στο Βόλο, όταν  ήρθε με την οικογένειά της.

DSC06404

Η διαδικασία που ακολουθείται σε ένα κατάστημα second hand είναι απλή αρκεί ο έμπορος να έχει βρει τις εταιρίες με τις οποίες θέλει να συνεργαστεί.  Οι εταιρίες αυτές φέρνουν μαζικά ρούχα από το εξωτερικό που έχουν ξαναφορεθεί και τα πωλούν σε καταστήματα second hand στην Ελλάδα.  Πάντα σε τέτοια καταστήματα τα ρούχα είναι από το εξωτερικό, όπως και τα ρούχα των Ελλήνων στέλνονται σε αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού για να ανακυκλώνονται.

Η Μαριλένα Κοζοκάρου παραγγέλνει κάθε μήνα νέα ρούχα, τα οποία της στέλνονται ανά κατηγορία και φύλο και όχι ανά σχέδιο και νούμερο. Τα ρούχα στο κατάστημα είναι πιστοποιημένα από τις ελληνικές εταιρίες εισαγωγής που συνεργάζεται ότι έχουν περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης πριν διατεθούν προς πώληση. Πρόκειται για ποιοτικά ρούχα, που δεν είναι φθαρμένα, τα οποία πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές. Μάλιστα στο κατάστημα της θα βρείτε και πολλά ρούχα που είναι γνωστές μάρκες του εξωτερικού.

DSC06397

Οι τιμές ξεκινούν από πολύ χαμηλά, όπως οι γυναικείες μπλούζες από 3 ευρώ και 5 ευρώ οι ανδρικές, τα γυναικεία παντελόνια από 5 ευρώ και 7 ευρώ τα ανδρικά, και τα μπουφάν από 10 ευρώ. Ο πελάτης μπορεί να βρει  και καινούργια ρούχα αλλά και ρούχα που ήταν στη μόδα πριν από δύο χρόνια.

«Όσο η οικονομική κρίση συνεχίζεται, ο κόσμος στο μαγαζί αυξάνεται» δήλωσε η Μαριλένα Κοζοκάρου και τόνισε ότι οι πελάτες που επιλέγουν το κατάστημά της είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα και την ποικιλία των ρούχων.

 Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιλέγουν κάποιο second hand για δώρο, ενώ, όπως και σε άλλα καταστήματα λιανικής, και σε αυτό υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής.

Το κατάστημα των second hand ρούχων στο Βόλο βρίσκεται στην οδό Ιάσονος 33.

DSC06405

DSC06406

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το