Κόσμος

«Μόνος στο σπίτι»: 15 άγνωστα στοιχεία για την ταινία

monos sto spiti

Τα τελευταία 25 χρόνια ο διαολάκος Κέβιν ΜακΚάλιστερ μας επισκέπτεται πιο συχνά και από τον Αη- Βασίλη αφού οι δύο πρώτες συνέχειες του franchise που τον έκανε παγκόσμιο σταρ εν μία νυκτί παίζεται όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά ενίοτε και άλλες φορές μέσα στη χρονιά.

Και όμως παρά τις αμέτρητες προβολές, υπάρχουν ακόμη πράγματα που δε γνωρίζουμε για την ταινία «Μόνος στο σπίτι» στην οποία ο ατρόμητος Κέβιν μένει πίσω όσο η οικογένειά του λείπει για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και καλείται να υπερασπιστεί το σπίτι και την περιουσία του, το οποίο έχουν βάλει στο μάτι δύο ατζαμήδες ληστές.

Η ταινία μπήκε στο βιβλίο Γκίνες αφού στο άνοιγμά της έκανε εισπράξεις ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων, έμεινε στη νούμερο ένα θέση για 12 ολόκληρες εβδομάδες και παρέμεινε στο Τοπ-10 των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν δεν ήταν ο μόνος Κάλκιν που έπαιζε στην ταινία αφού το ρόλο του μικρότερου αδερφού του, Φάλερ, έπαιξε ο πραγματικός μικρότερος αδερφός του, Κίραν.

Ο ρόλος του Κέβιν ήταν ειδικά γραμμένος για τον Μακόλεϊ Κάλκιν, αλλά παρ’ όλ’ αυτά ο σκηνοθέτης πέρασε από οντισιόν άλλα εκατό αγοράκια.

Όλη η ταινία γυρίστηκε στον Καναδά ακόμα και οι σκηνές που θεωρητικά η οικογένεια του Κέβιν βρίσκεται στο Παρίσι.

Το σπίτι των ΜακΚάλιστερ, το οποίο βρίσκεται στο Ιλινόις, έχει γίνει πόλος έλξης για άπειρους τουρίστες, οι οποίοι συρρέουν ακόμα και σήμερα, ενώ οι ιδιοκτήτες του το πούλησαν το 2012 με τιμή πώλησης σχεδόν 1,6 εκατ. δολάρια.

Το δεντρόσπιτο που βλέπουμε στην ταινία δεν ήταν μέρος της αρχικής συμφωνίας και γι’ αυτό το λόγο χτίστηκε από την παραγωγή, ενώ κατεδαφίστηκε επίσης από την παραγωγή μετά το τέλος των γυρισμάτων.

Ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο απέρριψε τον ρόλο του ενός ληστή, Χάρι Λάιμ.

Στα γυρίσματα ο ηθοποιός που τελικά ενσάρκωσε τον Χάρι απέφευγε τον Μακόλεϊ για να μη γίνουν φίλοι, ώστε να τον τρομάζει στα αλήθεια στην ταινία.

Η μεγαλύτερη αδερφή του Κέβιν στην πραγματικότητα είναι αθλήτρια του τζούντο.

Η ταραντούλα που περπάτησε στο πρόσωπο του Μάρβιν ήταν αληθινή.

Η ρετρό ταινία “Angels with filthy souls” που βλέπει ο Κέβιν στην τηλεόραση δεν είναι αληθινή, αλλά γυρίστηκαν τα πλάνα μόνο για τις ανάγκες της ταινίας.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στα οποία πάτησε πάνω ο Μαρβ ήταν φτιαγμένα από καραμέλα κι όχι από γυαλί, όπως φαίνεται στην ταινία.

Ο τρομακτικός γείτονας που τελικά σώζει τον Κέβιν δεν υπήρχε στο αρχικό σενάριο.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων το συνθετικό χιόνι που χρησιμοποιήθηκε δωρίστηκε στην όπερα του Σικάγο.

Στην Πολωνία η ταινία χτυπάει τρελές τηλεθεάσεις τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ξεπερνούν την τηλεθέαση της πρώτης προβολής στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Πηγή: tff.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το