Κόσμος

Η οικογένεια του Αϊλάν βρήκε καινούργιο σπίτι

ailan

Μια νέα ζωή στον Καναδά ελπίζει να καταφέρει να «χτίσει» η οικογένεια του μικρού Αϊλάν, του άτυχου πρόσφυγα που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου και αφύπνισε τους Ευρωπαίους.

Η θεία του μικρού πρόσφυγα, Τίμα Κούρντι, ανακοίνωσε ότι οι καναδικές αρχές έχουν εγκρίνει το αίτημά της για τη μετεγκατάσταση του αδελφού της, Μοχάμεντ, και της οικογένειας που έχει απομείνει στο Βανκούβερ. Η ίδια ήλπιζε ότι θα είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τα Χριστούγεννα αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας που απαιτούνται.

«Θα γίνει… Θα τους φέρουν» δήλωσε η ίδια η κ. Κούρντι στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο Μοχάμεντ Κούρντι είναι ο θείος του μικρού Αϊλάν, ο οποίος πνίγηκε μαζί με τον πεντάχρονο αδελφό του και τη μητέρα του στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η κ. Κούρντι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι παλαιότερα είχε ξαναπροσπαθήσει να φέρει την οικογένειά της στον Καναδά αλλά το αίτημά της είχε απορριφθεί. Έτσι, ο μεγαλύτερος αδελφός της και πατέρας του Αϊλάν, Αμπτουλάχ, αποφάσισε να διακινδυνέψει το ταξίδι προς την Ευρώπη για να γλιτώσει η οικογένειά του από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο ίδιος ο Αμπντουλάχ δήλωσε ότι δεν θέλει πλέον να πάει στον Καναδά, ιδιαίτερα μετά το χαμό των παιδιών και της συζύγου του. «Ήμουν θυμωμένος με την κυβέρνησή τους αλλά τώρα… Τα συναισθήματα αυτά έχουν σβήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος πλέον κατοικεί στο Βόρειο Ιράκ και έχει βρει παρηγοριά στο να βοηθάει παιδιά προσφύγων.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να φέρει στη χώρα 25.000 Σύρους μετανάστες μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το