Ελλάδα

Ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης ο ήρωας του 2015 σύμφωνα με την Guardian

ÑÏÄÏÓ - ÍÁÕÁÃÉÏ ÉÓÔÉÏÖÏÑÏÕ ÌÅ ÓÕÑÉÏÕÓ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ÁÑÃÕÑÇÓ ÌÁÍÔÉÊÏÓ)deligiwrfis

Ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης είναι ο ήρωας του 2015 σύμφωνα με την Guardian.

Η φωτογραφία που απεικονίζει τον Έλληνα λοχία να σώζει από τα κύματα στις ακτές της Ρόδου την 24χρονη Γουεγκάσι έκανε τον γύρο του κόσμου το 2015.

Η εφημερίδα Guardian περιγράφει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ως μια απο τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες του 2015 που αποδεικνύουν τη γενναιότητα του Έλληνα.

Σύμφωνα με την Guardian:

Όταν ο Αντώνης Δεληγιώργης θυμάται την ημέρα που έγινε ήρωας, τα συναισθήματά του είναι ανάμικτα. Ακόμα και τώρα, όπως παραδέχεται ο ίδιος, έχει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. «Γιατί συμβαίνει αυτό;» αναρωτιέται για την προσφυγική κρίση. «Γιατί δεν μπορούμε να το σταματήσουμε και πότε θα σταματήσει; Αυτό αναρωτιέμαι όλο αυτό τον καιρό που το παρακολουθούμε από τις τηλεοράσεις μας. Ένα συνεχές ρεύμα ανθρώπων, απελπισμένων ανθρώπων, μωρών, παιδιών, που συνεχίζουν να έρχονται».

Η λέξη ήρωας δεν είναι μια λέξη που ο 34χρονος Έλληνας λοχίας δέχεται. Υπάρχουν, όπως λέει ο ίδιος, τόσοι πολλοί αφανείς ήρωες, που σώζουν καθημερινά ζωές. Ωστόσο η εικόνα του Αντώνη Δεληγιώργη που σώζει την Γουεγκάσι Νεμπιάτ, μια πρόσφυγα από την Ερυθραία, στις ακτές της Ρόδου, ξεχώρισε ως μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτογραφία το 2015 για την ανδρεία του νεαρού.

deligiwrgis

Το πρωί της 20ης Απριλίου, η βάρκα που βρισκόταν η Νεμπιάτ ανατράπηκε και η ανιδιοτέλεια του Δεληγιώργη ήταν αυτή που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά. Έσωσε 20 από τα 93 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος. Η Νεμπιάτ, που κατάφερε να κρατηθεί πάνω σε μια σημαδούρα, ήταν μεταξύ των τελευταίων που σώθηκαν. Μια έγκυος γυναίκα και πολλά παιδιά από την Συρία και την Ερυθραία, είχαν προηγηθεί. «Έκανα ότι έπρεπε να κάνω δήλωσε ο πατέρας των δύο παιδιών σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Guardian. «Τι να πω; Την έσωσα γιατί έπρεπε να σωθεί».

«Αν έπρεπε να το κάνω και πάλι, θα το ξαναέκανα» προσθέτει ο λοχίας. «Αν ήμασταν εμείς οι πρόσφυγες, θα θέλαμε και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο για εμάς».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το