Κόσμος

Μπενίν: Σώος και αβλαβής ο πρωθυπουργός μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε

Lionel Zinsou

Ο πρωθυπουργός του Μπενίν Λιονέλ Ζινσού είναι σώος και αβλαβής μετά τη συντριβή στην προσγείωση του ελικοπτέρου με το οποίο μεταφερόταν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από πηγή προσκείμενη στην προεδρία του Μπενίν.

Ο Ζινσού μετέβαινε χθες το πρωί μαζί με ορισμένους συνεργάτες του στο Ντζουγκού, όπου θα παρίστατο σε μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται τον Δεκέμβριο στο βόρειο Μπενίν.

“Ο πρωθυπουργός επέβαινε στο ελικόπτερο όταν αυτό συνετρίβη σε αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε” στο δημοτικό στάδιο του Ντζουγκού.

“Ευτυχώς είναι σώος και αβλαβής”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην προεδρία της χώρας.

Τα αίτια του ατυχήματος αυτού δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά και έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα, δήλωσε παράλληλα πηγή της αστυνομίας.

Ο Ζινσού, ένας τραπεζικός επενδυτής, διορίστηκε πρωθυπουργός του Μπενίν τον Ιούνιο. Επίσης ορίστηκε στα τέλη του Νοεμβρίου ως ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2016.

Ενόψει των εκλογών ο Ζινσού έχει αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες να έχει μια σειρά από επαφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το