Ελλάδα

Αξιολόγηση υπουργών και επείγοντα νομοσχέδια μετά τις γιορτές

tsipras-ypourgiko-708_1

Αποφασισμένος να τηρήσει τις προτεραιότητες που ο ίδιος έθεσε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Σεπτέμβριο, είναι ο πρωθυπουργός.

Μετά, μάλιστα, και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα… ανοίξει και ο δρόμος και για την αξιολόγηση των υπουργών.
Η… βαθμολογία, λοιπόν, των υπουργών, αλλά και των στελεχών της κυβέρνησης, είναι αυτή που θα φέρει τους πρώτους μήνες του 2016 και τις πρώτες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διαμηνύοντας ότι «οι καθυστερήσεις, πλέον, δεν δικαιολογούνται». Η φράση αυτή, ερμηνεύτηκε ως προάγγελος της αξιολόγησης του υπουργικού έργου, ενώ διευκρίνισε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου».

Με δεδομένο, άλλωστε, ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι θα επακολουθήσει… ζύγισμα. «Θα φάμε λίγο παραπάνω κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές», είπε, ζητώντας κατ’ αυτό τον τρόπο από όλους σκληρή δουλειά, αφήνοντας κατά μέρος τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μακράς διάρκειας.

«Πιο συμπαγές το κυβερνητικό σχήμα»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ.Τσίπρας έδωσε οδηγίες μεταφέροντας στους υπουργούς τα παράπονα και, γενικότερα, την εικόνα που ο ίδιος αποκόμισε από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους βουλευτές.
Καλά ενημερωμένες πηγές, άλλωστε, διαβεβαιώνουν ότι είχε κρατήσει τόσο ο ίδιος, όπως και στενοί του συνεργάτες, σημειώσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάσει στους υπουργούς αναλυτική λίστα δράσεων.

Κυβερνητικό στέλεχος, που μίλησε στο iefimerida.gr, επιβεβαίωσε, πως «τέθηκε ζήτημα καλύτερου συντονισμού», ενώ εξήγησε πως και οι υπουργοί προχώρησαν σε μίνι απολογισμό παρουσιάζοντας κι εκείνοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Το θέμα είναι να “σφίξει” το κυβερνητικό σχήμα και να γίνει πιο συμπαγές», παραδέχεται η ίδια πηγή από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Τα νομοσχέδια που επείγουν
Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι να έρθει η «ώρα της κρίσης» για τους υπουργούς, επείγει η άμεση κατάθεση των νομοσχεδίων. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η ακριβής σειρά κατάθεσης αυτών, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε πως στα πρώτης προτεραιότητας είναι τα εξής:
• Τηλεοπτικές άδειες με δημοπράτηση το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη
• Αναπτυξιακός νόμος

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το