Ελλάδα

Έντεκα μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου- Aνάμεσα τους 5 παιδιά

navagio

Στους 11 ανήλθαν οι νεκροί από το νέο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν επτάμετρο ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 29 άτομα, βυθίστηκε υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 5 παιδιά (δύο αγόρια, 2 κορίτσια ένα βρέφος), 4 άντρες και δύο γυναίκες.

Στελέχη του λιμενικού σώματος κατάφεραν και περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 15 άτομα (13 άντρες και δύο γυναίκες), ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες στο σημείο για τον εντοπισμό άλλων δύο αγνοουμένων γυναικών, από ένα περιπολικό, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού, ελικόπτερο σούπερ πούμα και ιδιωτικά αλιευτικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις από τους διασωθέντες, δύο γυναίκες και ένας άντρας, περισυνελέγησαν σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λέρου και όχι της Κω όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

Για το πολύνεκρο ναυάγιο ανατολικά του Φαρμακονησίου ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το