Κόσμος

Πέθανε η Μαντάμ Claude -Η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής

claude-fabian

Το πραγματικό της όνομα ήταν Fernande Grudet και κυριάρχησε στο πιο διάσημο κύκλωμα πορνείας της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πέθανε στην Νίκαια σε ηλικία 92 ετών η « Madame Claude ».

Εγινε τόσο διάσημη που το όνομά της μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο και σημαίνει τον υπεύθυνο ενός κυκλώματος πορνείας. Πέθανε απομονωμένη και μόνη, έγκλειστη σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια και ζούσε με μια μικρή σύνταξη.

Η Madame Claude έλεγε για τον εαυτό της ότι έκανε «το βίτσιο να είναι όμορφο». Το κύκλωμά της, στο οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες –μανεκέν, ηθοποιοί ή τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους- είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Σε είκοσι κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη η οποία έπρεπε να συνδιάζει ομορφιά, εξυπνάδα και «κρεβάτι», σύμφωνα με τον ορισμό της ίδιας της Μαντάμ.
Το γαλλικό περιοδικό Le Point, το οποίο έχει αφιέρωμα για τον θάνατό της, αναφέρει ότι από τα σαλόνια της Μαντάμ Κλοντ πέρασαν ο Τζον Κένεντι, ο σάχης του Ιράν, ο Τζιοβάνι Ανιέλι. Ποτέ η Μαντάμ δεν αποκάλυψε κανένα γαλλικό όνομα από τους πελάτες της.

Αριστερά, η είσοδος του “σπιτιού” της Μαντάμ Κλοντ, στο Παρίσι. Δεξιά, η ίδια, σε ηλικία 72 ετών.

claude-708

Εξορία το 1977
Λέγεται ότι η Μαντάμ Κλοντ συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες και αποκάλυπτε μυστικά που οι πελάτες είχαν μοιραστεί στο μαξιλάρι. Χάρη σε αυτό η ίδια δεν είχε ποτέ ιστορίες με την αστυνομία ως το 1974, όταν πρόεδρος της Γαλλίας εξελέγη ο Ζισκάρ ντε Εστέν. Η Μαντάμ Κλοντ κυνηγήθηκε τότε από τις φορολογικές υπηρεσίες και αναγκάστηκε να εξοριστεί στις ΗΠΑ. Εκεί δημιούργησε αμέσως ένα νέο κύκλωμα call-girls. Αλλά συνελήφθη το 1992 για φορολογικά παραπτώματα και μπήκε φυλακή στο Fleury-Mérogis, στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο. Τότε ήταν που έδωσε μεγάλες συνεντεύξεις σε γαλλικά περιοδικά και έγραψε τα απομνημονεύματά της.

Από τότε η Μαντάμ Κλοντ έπεσε σε λήθη. Ξαναβγήκε στην επιφάνεια το 2010 όταν μια τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού France 2 της αφιέρωσε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα με τίτλο «Μια ημέρα, μια μοίρα». Στο αφιέρωμα αποκαλύφθηκε ότι η Μαντάμ Κλοντ επινόησε γεγονότα, επινόησε ότι είχε οικογένεια και τρία αδέλφια (που δεν είχε), καθώς και έναν πατέρα μηχανικό (ήταν εργάτης). Η Μαντάμ Κλοντ έλεγε μάλιστα στα απομνημονεύματά της ότι στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μεταφερθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
«Ηταν απίστευτα κυνικός ο τρόπος που έβλεπε τη σχέση ανδρών και γυναικών. Για εκείνη οι άνδρες εκπροσωπούσαν μόνο το πορτοφόλι. Πίσω από τα λεγόμενά της υπήρχαν κρυφές πληγές» είχε δηλώσει στο αφιέρωμα η ηθοποιός Φρανσουάζ Φαμπιάν η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Μαντάμ Κλοντ στην ταινία του Just Jaeckin.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το