Ελλάδα

Χίος: Σταματούν να εργάζονται οι άντρες της Frontex λόγω φόβων έκθεσης σε αμίαντο

frontex2
Σταμάτησαν να εργάζονται οι αξιωματικοί της Frontex στη Χίο, καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία στο προσωρινό κέντρο καταγραφής υπάρχει αμίαντος με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

Έτσι, οι 32 αξιωματικοί της υπηρεσίας αποσύρθηκαν και θα επιστρέψουν στην εργασία τους μόλις το πρόβλημα διορθωθεί. Η ανακοίνωση της Frontex αναφέρει ότι στη στέγη του παλαιού εργοστασίου, που βρίσκεται στην περιοχή Ταμπάκικα και λειτουργεί ως κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης, εντοπίστηκε αμίαντος. «Λόγω φόβων μόλυνσης απαγορεύτηκε να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί οι εμπειρογνώμονες που διενεργούν τις διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και οι διερμηνείς της Frontex» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Εκτελεστικός Διευθυντής του οργανισμού, Φαμπρίς Λεζερί, προσθέτοντας ότι θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους όταν βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσής τους.  Επίσης, ο κ. Λεζερί υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι του οργανισμού θα συνεχίσουν τις καταγραφές μόλις διασφαλιστεί η καταλληλότητα των εγκαταστάσεων ή νέες δοκιμές δείξουν ότι ο «αέρας στο εσωτερικό του εργοστασίου δεν έχει μολυνθεί».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το