Τοπικά

Ένας φόνος, πολλά ερωτηματικά… Συγκλονισμένα τα Αμπελάκια από τη δολοφονία του 23χρονου

201404200825253934

«Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει στις δουλειές του τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έχοντας προχωρήσει σε αγορές γης και καταστημάτων στα Αμπελάκια και έχοντας στήσει μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, πέραν της ταβέρνας που διατηρεί στο χωριό, να πάει για να κλέψει λίγα πρόβατα και μάλιστα έχοντας στο πλευρό του και τον γιό του;».Το ερώτημα αυτό, μαζί με δεκάδες ακόμα, βρίσκονται στα χείλη σχεδόν όλων των κατοίκων των Αμπελακίων, οι οποίοι συγκλονισμένοι, μια βδομάδα σχεδόν μετά το άκουσμα του τραγικού περιστατικού που οδήγησε στον φόνο του 23χρονου Διονύση Ι. Δημάκου, δεν μπορούν να ξεπεράσουν με ευκολία τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και τάραξαν την ηρεμία του γραφικού χωριού τους.

Ήταν λίγο πριν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου όταν ο Ιωάννης Δημάκος, κάτοικος Αμπελακίων με ποινικό μητρώο, μετέφερε τον γιο του στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι. Ο ίδιος, αν και τραυματισμένος πιο ελαφρά, άφησε το παιδί να δίνει τη μάχη του να κρατηθεί στη ζωή και οδήγησε πίσω στα Αμπελάκια ώστε να «ταΐσει τα ζώα του».

ampelakia

Στην αστυνομία σήμανε κατευθείαν συναγερμός με αποτέλεσμα εντός ολίγης ώρας να συλληφθεί ο πατέρας του νεαρού στα Αμπελάκια και να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για νοσηλεία. Το τραγικό νέο του θανάτου του 23χρονου γιου του τον βρήκε φρουρούμενο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, εκεί που προσπαθούσε να δώσει τις πρώτες εξηγήσεις για όλα όσα είχαν προηγηθεί. Την απάντηση στο τι ακριβώς είχε απαντηθεί έδωσε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

policeΗ αστυνομία για το φονικό

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, «τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (5 Δεκεμβρίου) ο 23χρονος, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τον 49χρονο πατέρα του σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

Ο 49χρονος πατέρας έφερε και ο ίδιος τραύματα από πυροβόλο όπλο στο χέρι και το πόδι και παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έχει βληθεί από πυροβόλο όπλο.

Άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι ημεδαποί μετέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, με το παραπάνω Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε ποιμνιοστάσιο, που διατηρούν δυο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 28 ετών (πατέρας και γιος), με προφανή σκοπό την κλοπή.

Οι δύο ιδιοκτήτες ειδοποιηθέντες, μέσω συστήματος συναγερμού, για την παρουσία ατόμων στο ποιμνιοστάσιο τους μετέβησαν εκεί, όπου ο 51χρονος τους πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν σήμερα (06-12-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, οι δύο ημεδαποί, δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία ο 51χρονος κατείχε νόμιμα, ως αθλητής σκοποβολής, θήκη και κοντάκι πιστολιού, φυσιγγιοθήκη, εννέα φυσίγγια, καθώς και σουγιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

Η «ζωοκλοπή» είναι λοιπόν η επίσημη εξήγηση που δίνεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ως η αιτία όπου ο Ι. Δημάκος και ο άτυχος Διονύσης βρέθηκα τα ξημερώματα του Σαββάτου σε τοποθεσία λίγο έξω από τους Αγίους Αναργύρους, εκεί όπου οι δυο συλληφθέντες διατηρούν κτηνοτροφική μονάδα.

Τα ερωτήματα

Και ενώ δίνεται από την αστυνομία και η αιτία του φονικού και ο τρόπος και η τοποθεσία και οι δράστες, παρ’ όλα αυτά τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται:

– Τι λόγο είχαν να πάνε σε έναν μαντρί δυο άνθρωποι για να κλέψουν λίγα ζώα, ενώ διαθέτουν πολύ περισσότερα;

– Πως είναι δυνατόν να χτυπάει ο συναγερμός στο μαντρί και να μην ειδοποιείται η αστυνομία παρά να κατευθύνονται στο σημείο πατέρας και γιος(!) χωρίς να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν;

– Γιατί γαζώνεται ένα αυτοκίνητο χωρίς να φαίνεται πως υπήρξε ανταλλαγή πυρών;

– Γιατί δεν ειδοποιείται έστω και τότε η αστυνομία;

– Πως είναι δυνατόν να μεταφέρεται ο νεαρός σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και ο πατέρας του αντί να περιμένει εκεί, φεύγει για το χωριό του;

– Αυτά και πολλά ακόμη ερωτηματικά αναμένεται να απαντηθούν πλέον στις δικαστικές αίθουσες, εκεί όπου θα ρίχνει βαριά τη σκιά ο θάνατος ενός νέου παιδιού…

Πηγή Έντυπη Larissanet

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το