Τοπικά

Στην αποθήκη πακεταρισμένα εργαλεία της γεωπονίας “Θ”

tee eidiis agwgis

Πακεταρισμένος και αναξιοποίητος παραμένει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο σημαντικός εξοπλισμός για το εργαστήριο γεωπονικής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, αφού δεν υπάρχουν οι χώροι για να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.
Το ζήτημα αναδεικνύει το κτιριακό πρόβλημα που απασχολεί το σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως το ΤΕΕ λειτουργεί σε τρία διαφορετικά κτίρια και οι μαθητές του αναγκάζονται να διασχίσουν μια απόσταση δεκάδων μέτρων για να μετακινηθούν από το ένα κτίριο στο άλλο.
Η διευθύντρια του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής κ. Ελευθερία Παππά ανέφερε πως «το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι παραλάβαμε πριν ένα χρόνο πολλά εργαλεία για τον τομέα της γεωπονίας, τα οποία, δυστυχώς, παραμένουν πακεταρισμένα και βρίσκονται στην αποθήκη, χωρίς να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, καθώς δεν έχουμε χώρους. Μεταξύ των σημαντικών αυτών εργαλείων που ίσως ούτε ο Δήμος Βόλου να μη διαθέτει κάποια από αυτά, είναι ο πάγκος υδρονέφωσης, δηλαδή ένας μεγάλος πάγκος διαμέτρου 2,10 επί 1,40 μέτρα που είναι ηλεκτρονικός, επίσης υπάρχουν μηχανές για να σπείρουν γκαζόν, κάδοι κομποστοποίησης, φρέζες, κλαδευτήρια, χλοοκοπτικά, εκσκαπτικά μηχανήματα. Αυτά τα εργαλεία παραμένουν στα κουτιά, γιατί αν τα ανοίξουμε δεν έχουμε πού να τα βάλουμε. Από τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούμε κυρίως τα σκαλιστήρια, τα οποία μπορούν να βολευτούν κάπου, μετά το μάθημα. Το σχολείο παρέλαβε τον εξοπλισμό αυτό για τον τομέα της γεωπονίας μέσω ΕΣΠΑ και στόχευε στον εξοπλισμό των μαθητών».
«Το εργαστήριο της γεωπονίας θα μπορούσε να είναι άριστα εξοπλισμένο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος. Θα έπρεπε να έχουμε μια μεγάλη αίθουσα για να τα τοποθετήσουμε» πρόσθεσε η κ. Παππά.

Σχολική νοσηλεύτρια φέτος

Το θετικό είναι πως φέτος το ΤΕΕ ενισχύθηκε πολύ γρήγορα με τον απαιτούμενο αριθμό καθηγητών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού από διάφορες άλλες ειδικότητες και τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.
Μάλιστα το σχολείο διαθέτει για πρώτη φορά και σχολική νοσηλεύτρια που είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν μαθητές που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, επομένως η βοήθειά τους από αρμόδιο επιστήμονα είναι σε ένα βαθμό αναγκαία.
Το σχολείο διαθέτει φέτος 76 μαθητές με δύο τομείς πληροφορικής και γεωπονίας.
Η διευθύντρια του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Βόλου κ. Ελευθερία Παππά τόνισε πως «φέτος για πρώτη φορά μας έστειλαν αρκετό ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Έτσι έχουμε δεύτερο ψυχολόγο, σχολική νοσηλεύτρια, αλλά και κοινωνική λειτουργό και άτομο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η σχολική νοσηλεύτρια είναι απαραίτητη για τους μαθητές που λαμβάνουν φάρμακα, αλλά και όταν συμβαίνουν ατυχήματα».
Το σχολείο διαθέτει 16 αίθουσες και όπως τονίστηκε από τη διευθύντρια, η σημερινή Δημοτική Αρχή προχώρησε στην κατασκευή του στεγάστρου στην είσοδο του αύλειου χώρου του διδακτηρίου τακτοποιώντας ένα πολύχρονο αίτημα.
Το σύνολο των εκπαιδευτικών ξεπερνά τους 40.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το