Τοπικά

Μένει από υλικά αρθροπλαστικών επεμβάσεων το Πανεπιστημιακό

panepistimiako

Χωρίς υλικά αρθροπλαστικών επεμβάσεων έχει μείνει από την 1η Δεκεμβρίου η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς έπαυσε να ισχύει το ΦΕΚ μέσω του οποίου γίνονταν οι σχετικές προμήθειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απερχόμενη πλέον διοίκηση του νοσοκομείου είχε δρομολογήσει διαδικασία για την προσωρινή προμήθεια των υλικών, αλλά οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην παύση του διοικητή έχουν μεταθέσει ουσιαστικά το θέμα στις ελληνικές καλένδες, τη στιγμή που εκτιμάται ότι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία δεν πρόκειται να τοποθετηθούν πριν τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, καθηγητή Κωνσταντίνο Μαλίζο, δημιουργείται λίστα αναμονής των ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν, η οποία και θα τεθεί υπ’ όψιν της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου –προκειμένου να φανεί αν οι διοικητικοί προϊστάμενοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα προχωρήσουν στη διευθέτηση του θέματος.

Αξίζει επιπλέον να τονιστεί ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση ασθενών από ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο που χρήζουν αρθροπλαστικών επεμβάσεων, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα και την ανάγκη ταχύτερης επίλυσής του.

Ο κ. Μαλίζος από την πλευρά του επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα γενικότερο πρόβλημα απουσίας διοικητικής μέριμνας, έννοιας άγνωστης σε πολλές περιπτώσεις, και εξαιτίας της οποίας προκαλούνται οι γνωστές καθυστερήσεις και κυλιόμενες ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το