Ελλάδα

Επιστροφή και στήριξη από τους «53»

53

Υπάρχουν, στηρίζουν (την κυβέρνηση), αλλά… προβληματίζονται. Ο λόγος για τους «53+», τη μεγαλύτερη εσωκομματική τάση του , οι οποίοι επέστρεψαν στο προσκήνιο με εκδήλωση που πραγματοποίησαν, το βράδυ της Τετάρτης, στην ΕΣΗΕΑ.

Οι παρουσίες και η παρέμβαση Τσακαλώτου
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν κορυφαία στελέχη της τάσης, μεταξύ των οποίων οι Ευκλ. Τσακαλώτος, Θ. Δρίτσας, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Α. Καββαδία, Χρ. Μαντάς, Μ. Μπαλαούρας, Π. Λάμπρου, Κ. Ζαχαριάδης, Χρ. Παπαδόπουλος, Κ. Αθανασίου και άλλοι. Ο υπουργός Οικονομικών, στη σύντομη ομιλία του, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση κάνει και «ταξικές επιλογές», αναφέροντας ως παράδειγμα τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ τόνισε ότι κερδίζεται χρόνος προκειμένου να εφαρμοστεί το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί, όπως είπε, τον Μάρτιο.

Προβληματισμός και τοποθετήσεις
Ο προβληματισμός των «53+» για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική ήταν ορατός σε παρεμβάσεις όπως εκείνη της αντιπροέδρου της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία διερωτήθηκε «πόσες υποχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε» και «πόσες ήττες μπορούμε να δεχτούμε», ενώ ο Π. Λάμπρου χαρακτήρισε το Μνημόνιο «προϊόν εκβιασμού», προσθέτοντας πως οι «53+» είναι ένα ανοιχτό ιδεολογικό ρεύμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο, όπως σημείωσε εμφατικά, «δεν θα επικρατήσει ποτέ σιωπή νεκροταφείου». Από την πλευρά της, η βουλευτής Α. Καββαδία ανέφερε ότι οι «53+» αρνούνται «μια Αριστερά περιορισμένη σε έναν ρόλο διαμαρτυρίας», αλλά ταυτόχρονα είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την αριστερή τους συνείδηση, «εν γνώσει του πόσο αντίξοες είναι οι συνθήκες». Μάλιστα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «σε ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα οι τάσεις δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δαιμονοποιούνται».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το