Τοπικά

Ευρεσιτεχνία για την παραγωγή μελιού από παραγωγό του Βελεστίνου

EYRESITEXNIA

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφασίστηκε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον κο Κωνσταντίνο Τσιακούμη, πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Περιβλέπτου Δήμου Ρήγα Φεραίου για την εφεύρεση του, η οποία βοηθά στην διαδικασία παραγωγής μελιού και η οποία εγκρίθηκε με Διεθνές Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

Η εφεύρεση του κου Τσακούμη Κωνσταντίνου έλαβε διεθνή ταξινόμηση (B21J 14/42, B21J 15/02, F16B 19/04, A01K 47/02) καθώς ελέγχθηκε από 173 χώρες και εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας  που κοινοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου με τον αριθμό 1008579 και ισχύει μέχρι το  2034.

Πρόκειται για μία συσκευή τοποθέτησης μεταλλικών ενθέτων (πριτσίνια) σε ξύλινα τελάρα μελισσοκομίας, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς μελιού. Ο κος Τσακούμης προβληματιζόταν με το θέμα της τοποθέτησης των πριτσινιών, γιατί είναι πολύ μικρά και είναι δύσκολο να τοποθετούνται με τα δάκτυλα, καθώς τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα τοποθετούν ένα πριτσίνι κάθε φορά. Έτσι λοιπόν, κατασκεύασε ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορούν να τοποθετηθούν οκτώ πριτσίνια ταυτόχρονα.

Μετά από αυτή την Ευρεσιτεχνία οι μελισσοκόμοι θα έχουν ένα καινοτόμο εργαλείο στα χέρια τους που θα τους διευκολύνει στην καθημερινή τους εργασία. Ο κος Τσακούμης πρόκειται να το θέσει στο εμπόριο με τη βοήθεια Βολιώτικων μηχανουργείων που στήριξαν αυτή του την προσπάθεια.

Ενδιαφέρθηκαν πολλές εταιρείες για την πώληση της ευρεσιτεχνίας του, από την Ιταλία, Αγγλία, Καναδά και Κύπρο καθώς και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το