Κόσμος

Η πύρινη τρέλα που «σαρώνει» στο YouTube (video)

fire

Προβληματισμό προκαλεί σε γονείς και ειδικούς το νέο «παιχνίδι» που σαρώνει το διαδίκτυο –η πρόκληση της φωτιάς. Και τι κάνουν όσοι θέλουν να… παίξουν; Λούζονται από πάνω μέχρι κάτω με κάποιο εύφλεκτο υγρό, βάζουν φωτιά στα ρούχα τους και στη συνέχεια να πηδούν μέσα σε μια πισίνα. Φυσικά, το «παιχνίδι» πρέπει να βιντεοσκοπηθεί και να αναρτηθεί στο Youtube.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι η νέα αυτή τρέλα, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στις ΗΠΑ, έφτασε και στην Ευρώπη και ήδη τραυματίστηκε ένας 11χρονος από το Λίνκολν.
Ο Όλιβερ Σαρπ χρειάστηκε να λάβει δερματικό μόσχευμα, καθώς έβαλε φωτιά στο μπλουζάκι του, τον τύλιξαν οι φλόγες και δεν πρόλαβε να βουτήξει στο νερό.

«Οι γονείς πρέπει να καθίσουν κάτω τα παιδιά τους, είτε είναι οκτώ είτε είναι 18, και να τους εξηγήσουν ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί online» ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η επικίνδυνη αυτή «μόδα» μετράει ήδη τα πρώτα θύματα στις ΗΠΑ.

Προσοχή! Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επικίνδυνα «παιχνίδια» ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Πριν από περίπου δύο χρόνια έκανε «θραύση» το neknominate, ένα drinking game που προέτρεπε νεαρούς να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και στη συνέχεια να κάνουν μια ακραία δραστηριότητα. Παλαιότερα, είχε κάνει την εμφάνισή του το «παιχνίδι του πνιγμού» που προέτρεπε τους παίκτες να βάλουν μια ζώνη ή ένα κασκόλ γύρω από το λαιμό τους μέχρι να αισθανθούν ευφορία από την έλλειψη οξυγόνου. Και τα δύο αυτά παιχνίδια προκάλεσαν το θάνατο παιδιών, εφήβων αλλά και νέων ενήλικων.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το