Κατηγορίες: Τοπικά

Προφυλακίστηκε 18χρονος Βολιώτης ως δράστης ληστείας “Θ”

Προφυλακίστηκες προχθές ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο ένας εκ των τεσσάρων φερομένων δραστών ληστειών εις βάρος ηλικιωμένων, που είχαν διαπραχθεί τον Οκτώβριο στη Ν. Ιωνία.
Πρόκειται για έναν 18χρονο, που μαζί με έναν ακόμη συνομήλικό του, έναν 36χρονο και έναν 20χρονο, όλοι κάτοικοι Βόλου, είχαν επισημανθεί και ταυτοποιηθεί ως δράστες δύο ληστειών εις βάρος ηλικιωμένων, αλλά δεν είχαν συλληφθεί, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.
Προχθές ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, συνελήφθη ο 18χρονος, που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Την υπόθεση είχε εξιχνιάσει Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.
Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει ότι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου, ο 36χρονος με τον 20χρονο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τις κουκούλες των μπουφάν που φορούσαν, είχαν εισέλθει στο σπίτι 86χρονου Έλληνα και με τη χρήση βίας είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Οι δράστες παρακολουθούσαν τον ηλικιωμένο από τη στιγμή που αποχώρησε από το καφενείο και μπήκαν μαζί του στο σπίτι του. Τον απείλησαν, χρησιμοποιώντας και σωματική βία, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη βαναυσότητα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό και δύο ρολόγια ευτελούς αξίας, τα οποία και πέταξαν στη συνέχεια.

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι ίδιοι δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Οκτωβρίου, μετέβησαν στο σπίτι 87χρονης Ελληνίδας επίσης στη Ν. Ιωνία. Εκεί, δύο απ’ αυτούς, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και με τη χρήση βίας έκλεψαν μία χρυσή βέρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των δώδεκα ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους παρέμεναν εξωτερικά, έχοντας το ρόλο «τσιλιαδόρου».
Τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, όπου τα είχε παραδώσει ο 20χρονος, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 36χρονος, που έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλου, επέλεγε τους στόχους, που θα χτυπούσαν οι τέσσερις δράστες. Επίσης και ο 20χρονος έχει απασχολήσει παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές για κλοπή. Οι δύο 18χρονοι πρώτη φορά απασχολούν την Αστυνομία. Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Με την ολοκλήρωση της δικογραφίας αυτή θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και μετά στον ανακριτή, που θα τους καλέσει σ ανάκριση και για το αν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή έκανε η Νίκη 3-2 τον ΠΑΟΚ Β’ σε συγκλονιστικό παιχνίδι

Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις επιτυχίες η Νίκη κερδίζοντας 3-2 τον ΠΑΟΚ Β’. Για να…

11 Δεκεμβρίου 2023

Δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ που εξαφανίστηκε από δωμάτιο του Ριτζ βρέθηκε σε σακούλα ηλεκτρικής σκούπας

Ερωτήματα δημιουργήθηκαν αμέσως αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία για την εξαφάνιση ενός δαχτυλιδιού αξίας 750.000 ευρώ…

11 Δεκεμβρίου 2023

Στα λευκά «ντύθηκε» το Πεκίνο: Νέα επιδείνωση του καιρού θα ρίξει τον υδράργυρο στους -20 βαθμούς

Η πρώτη χιονόπτωση για τον φετινό χειμώνα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Πεκίνο. Η…

11 Δεκεμβρίου 2023

Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίζονται άλλοι 10 Κροάτες – Συνολικά 40 έχουν αφεθεί ελεύθεροι

Άλλοι 10 Κροάτες, που μέχρι τώρα ήταν προφυλακισμένοι για τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου…

11 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Στα ίχνη του καθοδηγητή οι Αρχές – Το πρόσωπο που «δείχνει» ο πατέρας του 18χρονου συλληφθέντα

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται τις επόμενες ώρες για τα άγρια επεισόδια έξω από το γήπεδο…

11 Δεκεμβρίου 2023

Πολιτικές πιέσεις σε Χάρβαρντ, UPenn και ΜΙΤ – Κατηγορούν τα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Αυξάνονται οι πολιτικές πιέσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ισραήλ εις βάρος…

11 Δεκεμβρίου 2023