Τοπικά

Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα- «Όχι» στην κυριακάτικη λειτουργία από τον Σύνδεσμο εμποροϋπαλλήλων Βόλου

αγορά

Ανοικτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Είναι η πρώτη από τις, συνολικά, τρεις Κυριακές που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα έως το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή απεργία, καλούν τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας και η Ενωτική Κίνηση εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, αντιδρώντας την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία από τις οκτώ Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους, κατά τις οποίες επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ειδικά το μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο -το οποίο και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , μετά την μνημειώδη κωλοτούμπα Τσίπρα, αφήνει εντελώς άθικτο- θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα (1) μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 13 Δεκέμβρη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το