Ελλάδα

Υπουργικό bullying κατά δημοσιογράφων καταγγέλει η ΕΣΗΕΑ

ÁÈÇÍÁ - ÁÐÅÑÃÉÁÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÓÔÁ ÌÌÅ - ÐÏÅÓÕ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Για «πολιτικό bullying» κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ, μετά τις απανωτές και σκαιότατες επιθέσεις υπουργών σε δημοσιογράφους, με κυριότερες αυτές των κκ. Αλεξιάδη και Πολάκη, σημειώνοντας ότι αυτό στοχεύει στην ελευθεροτυπία.

«Ορισμένα Κυβερνητικά στελέχη έχουν μετατρέψει τον πόλεμό τους κατά της διαπλοκής σε επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων με προφανή στόχο τη χειραγώγηση της ελευθεροτυπίας. Μετά τον αποκλεισμό δημοσιογράφων στην Ειδομένη και την αναίτια προσαγωγή άλλων συναδέλφων μας στο αστυνομικό τμήμα, με εμφανή ευθύνη του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, το πολιτικό bullying σε βάρος του Τύπου συνεχίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

«Το δικαίωμα στην ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτο και οι δημοσιογράφοι είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε. Η ΕΣΗΕΑ μαζί με την κοινωνία δεν αποδέχεται το φράχτη, ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για την ενημέρωση», σημειώνεται σχετικά στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το