Τοπικά

18χρονος Βολιώτης με όνειρο το Διπλωματικό Σώμα της Ρωσίας

Όνειρό του είναι να εργαστεί στο Διπλωματικό Σώμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. Και γι’ αυτό από τώρα ήδη έχει αποκτήσει το πολύ καλό επίπεδο μάθησης της ρωσικής γλώσσας, διαβάζει ανελλιπώς ιστορία και προσπαθεί να πετύχει πολύ υψηλή βαθμολογία, ώστε να μπορέσει να λάβει την υποτροφία από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Μόσχα.

Ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 4ου ΓΕΛ Βόλου Απόστολος Καραγκούνης διαφοροποιείται ως προς τις επιδιώξεις του από τους υπόλοιπους συμμαθητές του στοχεύοντας για σπουδές και έχοντας μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια σε μια χώρα ομόδοξη και με χρόνιες γεωπολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις με την Ελλάδα, όπως είναι η Ρωσία. Μια χώρα που εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά στο παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό γίγνεσθαι κινούμενη για επενδύσεις και εξάγοντας τουρίστες.

Μεγάλη του αγάπη είναι η ιστορία που διαβάζει ανελλιπώς από μικρό παιδί. Στόχος του πλέον είναι οι σπουδές στη Νομική Σχολή της Μόσχας και στη συνέχεια η εργασία στο Διπλωματικό Σώμα της Ρωσίας. Σχέδια που δεν συνηθίζονται από εφήβους της ηλικίας του θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί, αλλά για τον 18χρονο Απόστολο είναι ένα όνειρο.

«Η ρωσική πρεσβεία προσφέρει υποτροφίες για σπουδές σε διάφορες σχολές της Ρωσίας. Εμένα με ενδιαφέρει η Νομική Σχολή στη Μόσχα και θα υποβάλω σύντομα αίτηση. Για να έχω ελπίδες προκειμένου να μου εγκριθεί η υποτροφία, θα πρέπει να έχω βαθμό απολυτηρίου 19,8 και άνω και επίπεδο γνώσης της ρωσικής γλώσσας Β1 που αντιστοιχεί με το lower στα αγγλικά. Ήδη έλαβα το πτυχίο Β1 και ετοιμάζομαι για το επόμενο επίπεδο που είναι το Β2. Αποφοιτώντας από τη Νομική θα ήθελα να εργαστώ στο Διπλωματικό Σώμα της Ρωσίας με εργασία σε διάφορες πρεσβείες» τόνισε ο μαθητής.\

karagkounis

Πώς, όμως, αγάπησε τη Ρωσία; «Από το Δημοτικό διαβάζοντας ιστορία είχα έρθει σε μια πιο βαθιά επαφή με τη ρωσική κουλτούρα, ιστορία, τον πολιτισμό της. Άλλωστε διαχρονικά οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι πολύ στενές, μέσω της κοινής θρησκείας, τον ρόλο της στην Ελληνική Επανάσταση. Η ιστορία της Ρωσίας έχει συνέπειες και στην εξέλιξη της Ελλάδας σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο» απάντησε ο μαθητής.

Μάλιστα το καλοκαίρι βρέθηκε στη Μόσχα για να δώσει εκεί τις εξετάσεις για την απόκτηση του πτυχίου στη ρωσική γλώσσα.

Επίσης ένα χρόνο φοίτησης στο φροντιστήριο ρωσικής γλώσσας το παρακολούθησε μέσω υποτροφίας που έλαβε από ίδρυμα.

Ο Απόστολος προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις όπου θα ήθελε να πετύχει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης επισήμανε πως ο μαθητής κόντρα στο ρεύμα που θέλει τα παιδιά να μεταναστεύουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, επιλέγει με τα δικά του κριτήρια που θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του. Και είναι καλό που οι στόχοι κινούνται ευρύτερα, παγκόσμια, χωρίς προκαταλήψεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το